Stjernespækket felt ved Aalborg Dressage Event

Hos Sportsrideklubben Aalborg er forberedelserne i fuld gang forud for det kombinerede CDI*3 og landsstævne i dressur fra 25.-29. april. Stævnet har fokus på talentudvikling med internationale klasser helt fra pony til U25 samt stor- og lilletur for seniorerne. 
 

De nationale klasser har ligeledes fokus på udviklingen af ungdommen. Aalborg Kommune er sponsor for en Cup for hhv. juniorer og youngrider, hvor ryttere der ikke er udtaget til de internationale klasser kan ride med og lære af den internationale stemning. Landstræner for junior- og youngrider Dennis Fisker får et travlt stævne. Ud over at skulle holde øje med de ryttere, han har udtaget til CDI-klasserne er han nemlig selv meldt til start med hesten Rosenstolz. 
 

I skrivende stund ser det ud til, at stævnet bliver helt fyldt ud. 12 nationer har givet tilsagn om deltagelse i CDI*3-klasserne: Australien, Tyskland, Finland, Norge, Sverige, Holland, Japan, Rusland, Sydafrika, Storbritannien, Letland og selvfølgelig Danmark. 
 

Fra Australien skal vi se Kristy Oatley, Mary Hanna og Simone Pearce. Emma Hindle fra Storbritannien kommer med to heste. Danmark stiller også i en stærk opstilling med blandt andet med Agnethe Kirk på Atterupgaards Orthilia. Fra Danmark kommer også Allan Skov/Midtgårdens Showhit og Mai Tofte Olesen/Rustique, der alle tre var med helt fremme ved CDI-stævnet under hingstekåringen i Herning. Det er bestemt ikke mange rideklubber, der har en berider, der selv rider international dressur. Den lokale berider og daglige leder i Sportsrideklubben Aalborg Nikolai Kowalski er klar til stor tur med Gevelts Donna Tella. De har en frisk placering fra CDI-stævnet i Vestfold her i foråret med i bagagen. 
 

U25-klasserne bliver også fyldt med spændende ekvipager, hvor indtil videre Storbritannien, Finland, Sverige og Danmark har tilmeldt sine ryttere. Fra Sverige får vi et gensyn med den dejlige danskavlede hest Herbie Hancock Graftebjerg med Alva Lander i sadlen. Fra Danmark er Nanna Merrald med Gørklintgårds Quantico en af de spændende ekvipager, vi skal se.

Til deltagelse i de nationale klasser er der meldt en del svenske og norske ryttere, der tager en yngre hest med. Det giver også et internationalt touch for de ryttere, der skal starte her. Ponyrytterne, junior- og youngriders er ikke tilmeldt endnu, men også her forventer ansvarlig for CDI-stævnet Jesper Holst Hansen fuldt hus. Han udtaler: 
 

”Der er en overvældende interesse for at deltage i Aalborg Dressage Event fra både danske og udenlandske ryttere. Især stor tur er der efterspørgsel på. Jeg er meget glad for og stolt over, at Sportsrideklubben Aalborg på få år har formået at skabe et så populært stævne, som rytterne er glade for at vende tilbage til. Hele stævnet er bygget op udelukkende om frivillige kræfter fra rideklubben, der igennem lang tid har arbejdet med at arrangere stævnet. Vi er den eneste rideklub i Danmark, der arrangerer et internationalt dressurstævne baseret på frivilligt arbejde. Det giver en særlig stemning og godt sammenhold i klubben.”

Der er sidste frist for tilmelding til CDI-klasserne d. 10. april og til landsstævneklasserne d. 16. april.