Birgitte Byrialsen landstræner for det kinesiske dressurlandshold ved Asian Games 2018

image2.jpeg

I weekenden blev det kinesiske mesterskab i dressur 2018 afholdt i Shandongprovinsen, og sejren gik til Birgitte Byrialsens dressurhold fra Guandongprovinsen, som vandt guld, både individuelt og for hold.

Holdets to bedste ryttere, Huang Zouquin og Gu Bing, vandt individuelt guld og sølv med hhv. 72,271% og 71,103%, foran bronzevinderen Leo Zong fra Xinjiangprovinsen, der opnåede 70,749%. I holdkonkurrencen fik Guangdongholdet 4,364% mere end sølvvinderholdet fra Xinjiang.

"Denne konkurrence var vigtigt for os, for det var det sidste kvalifikations-stævne til Asian Games 2018 i Jakarta i Indonesien. Og nu ved vi, at vores ryttere, Gu Bing og Huang Zouqing, er to af de i alt fire ryttere på landsholdet."

Samtidig er Birgitte Byrialsen nu officielt udpeget til landstræner for det kinesiske landshold ved Asian Games. Asian Games afholdes fra 18.8. til 2.9. Dressurkonkurrencerne ligger fra 20.8. - 23.8. 

“Asian Games er en kæmpe sportsbegivenhed. Der kommer tusindvis af sportsfolk fra hele Asien, heriblandt selvfølgelig dressurryttere, militaryryttere og springryttere. Ved Asian Games i 2010 vandt vi sølv for hold, og vi er spændte på om vi kan vinde guld i år og få en placering i medaljerækken i den individuelle konkurrence. Niveauet er stigende over hele Asien, så der skal knokles."

Birgitte Byrialsen har ledet Guandongprovinsens professionelle dressurhold siden 2004 og med dem vundet det kinesiske mesterskab adskillige gange. Sidste år vandt holdet tillige guld i både den individuelle konkurrence og holdkonkurrencen i National Games, det kinesiske svar på OL.