International debut i bagagen som en del af forberedelserne til årets DM

DM 2018 nærmer sig med hastige skridt

Sidste år debuterede Trine Mittag Jensen og hendes dengang blot 9-årige DV vallak Gammelenggårds Easy e. Light and Easy / Akinos til DM. Gammelenggårds Easy er opdrættet af Nanna og Knud Jønsson. Udover en flot DM debut, red parret sig også i kür finalen blandt de 15 bedste og sluttede flot i feltet som nr. 10. 

Stolt international debutant

Fornylig fremgik ekvipagen, som eneste dansker, af deltagerlisten til Aachen Dressage Days, hvor de debuterede i CDI3 Grand Prix og Grand Prix Special med 66% i begge klasser. 

På Trines opslag på Facebook efter en veloverstået international debut kunne man tydeligt fornemme stoltheden fra en ambitiøs, talentfuld og flittig rytter.  

"Et af mine største øjeblikke indtil nu har været i dag her i Aachen😊 Jeg revancherede to pladser frem, og blev dermed samlet nr. 13 ud af 30 ryttere. Vi red vores bedste Grand Prix Special til dags dato og fik 66,7% i det stærkeste felt vi har prøvet med bl.a EM, VM og OL ryttere, og endda til vores første internationale CDI3*. Det var en stor oplevelse og stå sammen med nogle af verdens bedste ryttere, og som jeg har set op til😊 Jeg er stolt over at være nået hertil på min egen hest, og som jeg selv har uddannet hele vejen. Easy og jeg tager så meget erfaring med os. Det er stort, når nogle af verdens bedste ryttere og trænere roser ens ridning👍 Jeg er så taknemmelig for muligheden, og så lyder det jo også helt godt nu at kunne skrive International Grand Prix rytter på sit CV😉 Tusind tak til alle som har fulgt os og støttet os her i Aachen. Det betyder rigtig meget♥️." 

 

Men hvem er Trine Mittag Jensen egentlig - det har H2R forsøgt at fange lidt op på.

Trine fortæller: 

"Jeg er 33 år og bor i Rødding som jeg har gjort det hele livet. Jeg har altid elsket heste og fik min første frække pony som 10-årig. Som ponyrytter nåede jeg lige at ride landsstævner, men det var først på hest det rigtig tog fart, hvor jeg blev Sydjysk mester i 2005 for ungryttere og red derefter Ecco Cup, og det gav mig rigtig blod på tanden til at fortsætte."

Stald Vestergård danner rammen om forretningen

"Jeg tager heste i ridning hjemme, underviser, eller kører jeg ud og underviser og laver kurser. Jeg har fast tre steder jeg underviser, Tjæreborg, Fole og Revsø, og så selvfølgelig herhjemme. 
Jeg blev selvstændig som 23 årig og fik ridehal samme år på mine forældres gård, som også er der jeg har hestene og min virksomhed." 

"Jeg blev HHX student i 2005 og arbejdede et år derefter på Billund Sportsrideklub, hvor jeg det sidste stykke tid var ansvarlig leder for elevafdelingen. Derefter har jeg haft forskellige jobs sideløbende med min passion, hestene. For jeg har hele tiden vidst det var vejen med hestene som trak mest, og hvis jeg blev dygtig nok ville jeg gå 100% den vej - og nu har jeg været selvstændig i 10 år."

Dagligdagen

"Nogle dage fodrer jeg om morgenen, ellers gør min mor. Efter morgenfodringen lukker jeg altid alle hestene ud, og når jeg har redet de 4-6 heste jeg for det meste har, så ordner jeg stald, muger ud og strøer ved alle hestene inden de kommer ind igen. Sommeren som nu, er der selvfølgelig mange af hestene som går en del mere ude, også om natten."

"Så fodrer jeg nogle aftener og resten tager min mor. Og så har jeg undervisning mandag-torsdag fra ca. 15.30-19.30/21.30. Fredag-søndag underviser jeg som det passer med evt. stævner. Jeg holder sjældent fri, men nyder jo alligevel at kunne lave lidt andet af og til, men hestene fylder meget - det er jo min passion." 

"Jeg har selv uddannet alle mine heste inden de er blevet solgt. Jeg brænder for at undervise, uddanne heste og ride stævner. Jeg har udover Easy to 5 års drenge, hvoraf den ene er Easys halvbror." 

DM drømmen opfyldt i 2017

"DM i 2017 var en drøm, og og havde kun turde drømme om finalen, da det var et mega stærkt felt og Easy kun var 9 år, og vi begge ikke havde meget rutine på det højeste niveau. Men jeg holdte hovedet koldt og vi var total cool med det hele, så jeg glæder mig selvfølgelig rigtig meget til DM igen i år."

Aachen Dressage Days

"Mit mål har været lidt anderledes i år, da vi er ved at bygge nogle nye ting ind i træningen med Easy, og forsøger at udvikle os videre på fra Aachen, så jeg må gå på kompromis med lidt andet. Begge mine ture i Aachen var uden tekniske fejl, og jeg vil selvfølgelig gerne altid kunne ride fejlfri. Men selvfølgelig ville det være helt fantastisk at nå endnu en DM finale. Mange ting spiller ind og lidt held skal der også være."

"Målet er nu og finpudse og rette til i Grand Prix klasserne, og fremadrettet og være med fremme især på nationalt niveau." 

Fremtiden

"Min forretning håber jeg også fremadrettet forbliver en succes med dygtige og engagerede ryttere, og selvfølgelig gode heste i træning som også giver mig flere muligheder på stævnebanerne," slutter Trine.

 


Den senest opdaterede liste til DM er med frafald af Cathrine Dufour med Bohemian, Dorthe Hoeck med Naromi, Charlotte Heering med Joker Selection og Carina Nevermann Torup med Sirikit. Se listen online her.