Når ridning bli’r kunst

PRESSEMEDDELELSE

Der var musestille, da Cathrine Dufour red ind på banen i første runde af DM i dressur og forventninger var tårnhøje. Og verdens nummer fire skuffede ikke.

Der er dage, hvor ridning er ridning. Og så er der dage, hvor ridning er kunst. Og i dag var en af de sidste. For Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy leverede et smukt, smukt ridt, der viste alt det skønne, som ridning kan - nemlig lethed og harmoni, da de red sig igennem første afdeling af DM i dressur for seniorer på Broholm Gods. 

Parret, der rider med blandt de helt store i top 5 i verden, dansede sig gennem programmet med en ynde, som kun få kan præstere og bragede i front med 80.480%. Og publikum, som havde siddet lidt på hænderne i begyndelsen af klassen, lod begejstringen få frit løb over en suveræn opvisning af den regerende danske mester, der i år kan score hattrick.

Daniels dark horse

Men i kulissen lurer en ung og uprøvet ekvipage, som senest i Nations Cup’en i Uggerhalne havde præsteret noget stort. Nemlig den 28-årige berider Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter. Som programmet skred frem, blev nerverne rystet af og erstattet med en harmoni, der fik øvelserne til at flyde og procenterne til at stige. Det er ikke til at se, at Zepter kun har gået Grand Prix siden foråret, for de red sig gennem øvelserne med overskud og ‘her-kommer-jeg”-attitude og blev honoreret med fuldt fortjente 77.380% og en andenplads og puster altså Cathrine og Cassidy lidt i nakken.

Ungdommen slog de ‘gamle’

Dagens helt store overraskelse var dog den kun 20-årige Victoria Vallentin, der med den 12-årige Ludwig der Sonnenkönig 2 virkelig bed skeer med de ‘gamle’. Det ser så let ud, når den unge dressurrytter styrer rundt i dressurens sværeste øvelser, og dommerne belønnede da også ekvipagen med 70.580%, som i dagens klasse rakte til en flot 7. plads, hvor den tidligere danske og nordiske mester for juniorer henviste tidligere OL- og EM-deltagere til pladserne bag hende. 

Victoria kunne have startet det danske mesterskab for U25 ryttere, men valgte altså at starte senior DM efter råd fra landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, og far, Søren Vallentin, var glad for at satsningen holdt hele vejen op ad sidste midterlinje.

Fredag rides anden afdeling af senior DM - Grand Prix Special - klokken 12.30.

Placeringer i 1. afdeling af DM for seniorer - Grand Prix:

  • Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy 80.480%
  • Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zepter 77.380%
  • Anna Zibrandsen/Arlando 72.380%
  • Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack
  • Rikke Svane/Finckenstein TSF 71.340%
  • Anna Kasprzak/Rock Star 13 70,620%