Både Victoria og Betina med flotte Aachen debut ture i dag

Helgstrand Dressage pigerne markerede sig rigtig flot i dagens CDI4 Grand Prix

Stor ros til begge rytterne for deres flotte ture i dagens internationale Grand Prix klasse på verdens mest prestige fyldte stadion - det er et par seje girls. 

Victoria og Ludwig der Sonnekönig var dagens 2. startende ekvipage efterfulgt af kollegaen og staldkammeraten, Betina Jæger Jensen med Belstaff. 

Victoria E. Vallentin med Ludwig der Sonnenkönig

Kommer lidt hektisk fra start, da Victoria godt kunne have markeret paraden lidt bedre. Flot diagonal i dejlig balance og med god energi. flot side billede med let kontakt og smidighed, god traversade til højre mens traversaden til venstre mister lidt balance og bæring, super flot parade med tilbagetrædning, lille ubalance i den første piaffe tur, super skridt tur, god 2. piaffe mangler lidt mere power af jorden i den sidste del af passage turen frem mod overgang til galop, gode serier, super flot fri galop, mister lidt galoppen i den 1. pirouette mens Victoria får redet lidt flottere til i den næste, lidt spændinger i den sidste piaffe tur. 71,043%

Betina Jæger Jensen med Mane Stream Belstaff

Super flot entre, overblik og præcision, power smidig diagonal, flotte traversader med balance, bæring og flot skulderfrihed op ad bakke - her burde de have været på 80%, men der var dommerne desværre ikke, parade med tilbagetrædning mangler stilstand, super flot fri trav frem mod super flot stor passage med flotte regelmæssige trin, bliver en smule svært at komme fra den flotte store passage til en lille piaffe, men Betina løser opgaven super flot for de første to piaffe ture, super flotte serier, god zig-zag med lille spænding bagi da de vender væk fra midterlinien ved C, lidt konservativ fri galop men sikkert et bevidst valg for Betina så hun er sikker på han er i rammen til afkortningen og changementet, super flot galop i begge pirouetter som godt kunne have været en smule mere centrerede, den sidste midterlinie mangler lidt mere konsekvens, da piaffe bliver lidt tøvende, og jo desværre er dommernes sidste indtryk af parret. 70,457% - hos engelske Gardner var niveauet 72,391% som også burde have været slutfacit. 

Om sommerfugle i maven fortæller Betina, at de er der klart inden hun sætter foden i bøjlen, men såsnart hun mærker hesten er de væk igen.

Fotos: Thomas Bisgaard