Behind the scene med Helgstrand Dressage top groom Mikkala

Mikkala og Ferrari OLD, aka "hunden" 

Mikkala og Ferrari OLD, aka "hunden" 

Helgstrand Dressage top groom Mikkala H. Krog er også med fra start til slut i 2018 udgaven af CHIO Aachen, i år som groom for Deep Impact og Severo Jurado Lopez.

H2R har fanget Mikkala til spørgsmålet: "Hvad er Aachen?"

"Aachen er awesome ! Det er et stævne som alle burde opleve 🙂.

Jeg har været så heldig at opleve stævnet 3 gange, første gang var med Andreas og Akeem og det var en oplevelse for livet! 😉 Husker stadig tydeligt da kronprinsesse Mary kom forbi stalden.

Aachen har alt at byde på, især for os grooms er det fantastisk, maden er i top, og der er aldrig langt til noget, og hvis vi mangler noget så bliver det fikset. Som groom skal man altid være forberedt på det uventede, så når der skal pakkes så skal man altid tænke smart 😉.

Stævnet er svært for mange heste, så der gælder også om samarbejde mellem rytter og groomen under vejs. Det er vigtigt at kunne læse hesten og se hvad den har brug for, for der er run på med dressur, springning, eventing, voltingering, western og kørsel ... så der er nok at se til og se på når der er tid indimellem de faste rutiner."

Kongen, prinsen og hunden

Når Aachen er slut, er MIkkala tilbage en enkelt uge i Uggerhalne før lastbilen igen skal pakkes. Næste stop er UVM i Ermelo. Her har Mikkala ansvaret for de 3 heste som chefen Andreas Helgstrand skal ride, nemlig Revolution, Zhaplin Langholt og Ferrari OLD, aka kongen, prinsen og hunden. 

"Ermelo er altid specielt, både fordi vi er en rigtig stor flok fra Helgstrand afsted med mange ungheste, men jo også altid ekstra sjovt når vi høster succes," fortæller Mikkala. 

Direkte fra UVM i Holland til EM for ponyer i England

Selvom Mikkala også har været med som pony groom da Alexander Helgstrand var yngre, så er det faktisk Mikkala´s debut sæson som international pony groom. Mikkala var nemlig med da Alexander sammen med Adriano B fornyligt stod øverst på skamlen til nordiske mesterskaber i Norge.

Så når turen lige efter Ermelo står på EM for ponyer i England er Mikkala igen på farten og ansvarlig for groomingen af Alexanders pony. For at få tidsplanen til at hænge sammen, kører Alexander sammen med Adriano B til Holland til en nærliggende stald, hvor de kan træne frem mod direkte afgang mod England når UVM er slut. 

"Jeg har et super dejligt job i hverdagen, men elsker jo også at komme ud at være en del af de store stævner, når muligheden bryder sig", fortæller Mikkala mens hun lige er ude at trække en tur med Deep Impact i Aachen.