Forberedelserne frem mod Unghestechampionatet i Herning er i fuld gang

Atterupgaards Delorean og Patrik Kittel i aktion til Unghestechampionatet 2018

Atterupgaards Delorean og Patrik Kittel i aktion til Unghestechampionatet 2018

35 unge heste og ryttere er ved at gøre klar til årets Unghestechampionat i Herning som jo traditionen tro finder sted under hingstekåringen i Herning fra 6. - 10. marts 2019.

Ligesom 2018 udgaven vil den internationale rytter Patrik Kittel være klar til at teste de bedste 24 heste lørdag og søndag.

H2R har fanget et par af rytterne som er kvalificeret til Unghestechampionatet, for at høre lidt om deres forberedelser frem mod Herning.

Camilla Ahler Pedersen

“Jeg har egentlig brugt det meste af december måned, på at introducere hestene til de forskellige øvelser de skal kunne, så de nu er fortrolige med dem. Herfra har de så god tid til, at bygge styrke og selvtillid på det niveau. Så skal de ud og gå et par træningsstævner så de er forberedt på at præstere i fremmede omgivelser. På den måde skulle de gerne komme til Herning med overskud, humør og mod på opgaven. “

Camilla er kvalificeret med tre heste:

Søgaards Bon Royal e. Bon Bravour/De Noir, avlet af Stald Søgaard v. fam Søndergaard, ejet af CVL Horses.

Shirley e. Sezuan/Solos Carex, avlet af Vivi Vang-Lauridsen, ejet af CVL Horses.

Smiley Pax e. Sezuan/White Magic, avlet og ejet af Stutteri Pax. (Rides af anden rytter i Herning)

Carina Cassøe Krüth

“Jeg har kvalificeret bronzemedaljehoppen Diaz by Zaber efter Sezuan/De Niro. Hun er avlet af min fars forlovede, Tina Zaber og jeg fik hende i arbejde allerede som 3 års frem mod eliteskuet. Da Tina og min far ønskede at sælge hende senere på året, købte vi hende selv, da jeg følte det var en hest med masser af format til fremtiden.

Jeg red ingen championater på hende i sommer, da jeg ikke rigtig følte hun var i tøjet til det, og ikke ville presse hende over evne for tidligt. Her er egnethedstesten lidt bedre da den ligger senere på året. Hun gik egnethedstesten i Hjallerup og gik videre med 830 point.

Mit arbejde frem mod Herning er ikke meget anderledes end hvis jeg ikke skulle have hende med. Vi har redet normalt og hun har holdt 14 dage fri hen over julen. Vi er igang igen og det er helt almindelig grundarbejde der er på dagsordenen. Overgange, tempovekslinger, voltearbejde og vendinger. Forbedring af balance og styrke og har vi styr på det, så skal hun nok også være klar til Herning 😉. Hvis det passer prøver jeg at ride en LA1 er sted, men det er ikke det vigtigste.

Diaz er en hest jeg forventer mig meget af i fremtiden, måske ikke som championatshest, men til de større opgaver tror jeg der er masser kapacitet. Hun har 3 reelle gangarter, et godt hoved og en "tænd og sluk knap". Hun er kvik til at lære nye ting. Til tider er hun en lidt bestemt dame, men så snakker vi lidt om det 😉.”

Nanna Merrald

“Unghestechampionatet er en ret svær opgave for de 5 års heste, fordi det er meget tidligt på året, hvor de allerede skal gå 5 års programmet. Så det handler om at skynde sig langsomt med at få styrket hestene i løbet af vinteren. Hovedsageligt ligger jeg vægt på styrketræningen med øvelser som kontragalop og mange temposkift.

Derudover sørger jeg for at komme ud og få redet programmet igennem til et mindre stævne, så det ikke er første gang vi rider programmet når vi kommer til Herning. Sidst men ikke mindst ankommer vi i god tid til Herning, så hestene kan nå at vænne sig til omgivelserne så meget som muligt inden det går rigtig løs.”

Nanna er kvalificeret med to heste:

Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio/Fidermark, avlet af Anja og Jan Petersen, ejer Blue Hors.

Odin Unik e. Denver TT/Don Romantic avlet af Stutteri Unik v. Morten Skov, ejer Blue Hors.