Nanna Merrald med hattrick og særdeles lovende debutanter i dagens Intermediaire II i Esbjerg

Agnete Kirk Thinggaard med Blue Hors Zatchmo - photo credit: H2R

Agnete Kirk Thinggaard med Blue Hors Zatchmo - photo credit: H2R

Flere debutanter på banen og en enkelt i dommerburet også

Normalt er det altid med fokus på ekvipagerne på banen, men ved dommer H i dag var der endnu en debutant på sværeste niveau nemlig Christine Winter Prip. Tilbage i november til CDI3 stævnet på Blue Hors bestod Prip sin dommer eksamen som A+, og var dermed klar til de helt store opgave.

Prip startede sin dommerkarriere tilbage i 2000, og specielt de seneste år hvor der er kommet meget mere fokus på rekruttering har det naturligt også givet både motivation og ambitioner. “Målet er klart at komme til at dømme internationalt i fremtiden”, siger Prip.


Dagens første ekvipage på banen var Dennis Fisker med Rosenstolz. Parret har snust lidt til niveauet tidligere, og Dennis rider og uddanner Rosenstolz for den malaysiske rytter Quzandria Nur med henblik på evt. OL kvalifikation. Ekvipagen viser en udtryksfuld og flydende travtur, god aktiv passage som bliver momentvis en smule uens, gode piaffe ture med god energi, men mangler endnu at lægge tyngdepunktet helt korrekt, bliver momentvis lidt bag høj. Skridten mangler lidt mere afspændthed og blive momentvis lidt ubalanceret.. Rigtig god galop tur med flotte serie og gode pirouetter med god vinkel, dog får Dennis lagt etterne vel tidligt og er færdig ved X. Parret slutter som nr. 3 med 69,781%.

Debutekvipager

Agnete Kirk Thinggaard og Blue Hors Zatchmo som netop er blevet 10 år er klar til Grand Prix niveauet med virkelig god kvalitet. Zatchmo ligner en hingst som har hele pakken, og som spiller med hele vejen. Parret kommer lidt uheldigt fra start med en fejlridning. Under vejs opstår der lidt mindre misforståelser og ubalancer, men det ligner klart et spørgsmål om rutine. Super vinkel og rytmik i passage og piaffe turene, store flotte changementer og god evne til at sætte sig i pirouetterne. En spændende ny ung Grand Prix hest på vej. Parret slutter som nr. 4 med 68,465%.

Unge Laura Hviid med Darius viser deres første tur sammen i dag. En rigtig fin debut med flot timing hele vejen. Ikke til at se at Laura fornyligt har overtaget tøjlerne fra tidligere ejer Sille Engermann. Det ligner en ekvipage som er klar til at indtage U25 scenen.

Adrenalin Firfod og Helene Melsen har været succesfulde på lille-tur´s niveauet, og har tidligere startet Inter II en enkelt gang sidste år med en sejr. Opgaven så bestemt ikke ud til at kyse den 10 årige Adrenalin Firfod, ingen tekniske fejl og Helene rider turen med godt overblik og får vist rigtige gode kvaliteter under vejs, hvor det kun ser ud som om, det er den sidste styrke og rutine som mangler, for at give det sidste udtryk.

Det var Nanna´s dag i dag

“Det har været en fed dag”, var første indskydelse fra Nanna da H2R spurgte om dagens bedrifter, som jo talte hele 3 sejre.

“Det er jo sådan dage man kan leve længe på. Jeg startede med Blue Hors Zirrus og havde en super tur med mange gode ting. Næste var dagens højdepunkt Blue Hors St. Schufro, som havde debut i MA1, og sikke en tur! Havde en super fornemmelse, og han er så ærlig og med på legen hele vejen. Der var selvfølgelig plads til forbedringer, men alt i alt kunne jeg ikke havde drømt om en bedre tur. Sidste hest var Sådan Que, som erstattede Wasabi i dag, da Wasabi desværre hoster. Hun var også meget fin, vi havde fejl i to´erne, og ellers super fin.

Det var en travl dag men min hestepasser Ellen er guld værd, hun har bare styr på hestene og det hele, og så det er virkelig dejligt, nu glæder vi os bare til i morgen,” slutter Nanna.

Se resultatet af hele klassen her.