Grand Prix Special - dagens sværeste program at huske

For både top rutinerede Carl Hester og unge Sönke Rothenberger var "ruten" ikke lige efter bogen i dag i spanske Jerez.

Sönke Rothenberger synes ikke der er nogen grund til at lave zig-zig galop, mens Carl Hester vælger at vende til venstre ad midterlinien i stedet for til højre, da han starter ud fra indridningsparaden. 

Sönke og Cosmo viser er meget stærkt trav program med flot passage og power i øgningerne. God skridttur. Den første piaffe bliver lidt spændt og det kniber med helt regelmæssig rytme, mens den næste bliver i bedre balance. I galopturen bliver et enkelt changement knap helt gennemsprungen i toer serien. Begge pirouetter er mere kontrollerede i dag end i Grand Prix klassen, men man kunne stadig godt ønske sig balancepunktet mere på bagparten. Umiddelbart er sejren med 77,941% ret flot, men der er nogen ingen tvivl om at der ikke er mange øvelser under 8,5 i travturen. 

Carl Hester kommer godt fra start i "2. omgang" sammen med Nip Tuck, han får hurtigt rystet ærgelsen af sig og viser en stærk tur, specielt skarp på alle overgangene. I det hele taget flyende og ubesværet i en super flot form hele vejen. Den sidste øgning ad langsiden bliver men en lille taktfejl. Super flot finale ad midten. 

Portugisiske Gonçalo Carvalho med super hoppen Batuta har haft en meget travl sæson i jagten på en individuel plads til OL. Umiddelbart er harmonien og roen ikke helt med altid. Selvom Gonçalo indvirker diskret og rider turen uden pres, så bliver billedet indimellem at den kraftfulde hoppe gør for meget, specielt i øgningerne.

Desværre kommer Charlotte Dujardin og Barolo ikke på banen, da Barolo kort inden starten træder sig selv i ballen. 

Britiske Gillian Davison viser en generelt god tur på hendes unge Alfranco (helbror til Charlotte Heerings Bufranko), desværre bliver ekvipagen efterfølgende diskvalificeret pga. blod i munden til den efterfølgende bidkontrol.

Nye kvalifikationskrav til 5 års, 6 års og 7 års deltagere til sommerens Falsterbo Horse Show

5 års heste som skal gå Folksam Scandinavian Open 

Lätt A klasser direktkval minst 72%, alternativt ”FEI:s inledande program för 5 åriga hästar 2004” och ”FEI:s finalprogram för 5 åriga hästar 2004”, direktkval minst 76 %. Kvalprocenten skall uppnås 2 ggr i någon av ovanstående klasser.

6 års heste som skal gå Folksam Scandinavian Open

Msv B klasser direktkval minst 69%, alternativt ”FEI:s inledande program för 6 åriga hästar 2004” och ”FEI:s finalprogram för 6 åriga hästar 2004”, direktkval minst 74 %. Kvalprocenten skall uppnås 2 ggr i någon av ovanstående klasser.

7 års heste som skal gå Folksam Scandinavian Open

För att kvalificera sig till semifinalen som rids under Falsterbo Horse Show 2-10 juli 2016 krävs lägst 66% av totalsumman i något av samtliga S:t Georges program eller lägst 70% i MsvA:1 uppnående minst två ggr.

Se alle propositionerne her

Russiske Inessa Merkulova og Mister X nu medlem af +80% Grand Prix klubben

Sidste weekend kunne Isabell Werth og Weihegold indløse "medlemsskab" til den særlige +80% klub i Grand Prix, og denne weekend har russiske Inessa og Mister X også fået "medlemsskab" med deres 82,204% sejr til CDI3 stævnet i Moskva.

Et problem 

Desværre ser det ud til der har indsneget sig en lille uhensigtsmæssighed, idet den hollandske FEI 5* dommer Ghislain Fouarge har giver clinic i Rusland 22. - 24. oktober sidste år, hvor bl.a. Inessa og Mister X deltog.

FEI reglerne siger: "A judge is not permitted to train a horse and rider for a total of three days for nine months before judging a competition." 

Se nyhed fra Dressage-News her. 

 

Ingen livestreaming i Sundeved

Manglende planlægning

H2R er kommet i besiddelse af oplysninger, som desværre fortæller at det er manglende planlægning omkring de fysiske forhold for kameraholdet, som gør livestreamingen til søndagens klasser ikke bliver muligt alligevel. Kameraholdet var på plads tidligt i morges, men blev bedt om at pakke sammen igen. 

Forhold som uden problemer kunne have været afstemt mellem stævneledelsen, DRF og Zibra Sport inden man havde valgt at programsætte streamingen. 

Sidste weekend med hingsteshow i Vechta med Lodbergen, Beerbaum, Ahlers og Holtwiesche

I første del var hollandske Marieke van der Putten sammen med den 7-årige KWPN hingst El Capone e. UB40 klart high-light. Flot fremvist i super balance med gode changementer. Parret har allerede høstet succes på lille S-niveau. 

Hubertus Schmidt viste den 7-årig hingst Escolar e. Estobar/Fürst Piccolo, som er den af de få hingste som er helt uden Donnerhall, Sandro Hit og Weltmeyer blodet. Escolar er vidst det man uden at overdrive kan kalde en betydelig hingst både i størrelse og bevægelsesforløb. Særdeles velgående i alle 3 gangarter, og derudover virker han super ridbar og udstyret med en rigtig godt temperament.

Kira Wulferding viste 7-årige For Romance i vanlig flot form.

Alle 3 ovenstående hingste kunne være spændende emner for de nye verdensmesterskaber for 7-års heste til UVM, naturligvis sammen med den dobbelte verdensmester Sezuan.

"Finale" med Dante Weltino og Therese Nilshagen

Med på midten var Klaus Balkenhol som parret har trænet sammen med i 3/4 år nu. Præsentationen var med træningselementer fra en almindelig træning, og med fokus på afspændthed og balance. 

Balkenhol takkede både Lodbergen ejer og manager for den mulighed som de har givet Therese Nilshagen sammen med Dante Weltino, at være 100% fokuseret på sporten i 2016, hvilket vil sige at Dante Weltino kun vil være til rådighed for avlerne via frostsæd i år.

Ekvipagen vil at være at finde i CDI3 Grand Prix starterfeltet til hingstekåringen i Herning.

CDI3 Grand Prix sejr til Sönke Rothenberger og Cosmo i Jerez i dag

Vejrudsigten havde sagt regn i Jerez i dag, og det blev det! Regnvejr i Spanien er ofte ikke som regnvejr man kender fra den nordlige del af Europa, og det fik bl.a. Richard Davison og Carl Hester at føle i dagens klasse.

Ikke nok med at regnen væltede ned i store mængder, det blæste også så kraftigt at kun palmerne blev ude i blæsten. Det betød at Richard Davison og Bubbelingh fik startet ud, trods vindstød og slagregn, men da de når til parade med tilbagetrædning ved C, stopper Davison og H.C. Matthiesen som er overdommer springer ud af tårnet, og konferere tilsyneladende med stævnejuryen, hvorefter Davison fortsætter hvor han slap. Turen bærer præg af en del spændinger, men stadig med rigtig gode kvaliteter. 

Sönke Rothenberger vinder i god stil med Cosmo. Her spiller vejret også indimellem et pus, men Sönke får redet sig rigtig fornuftigt ud af tingene. I parade med tilbagetrædning bliver tilbagetrædningen noget spændt, ligesom etterne ned mod det "farlige hjørne" bliver med fejl. Begge pirouetter ser umiddelbart ud til at mangle 100% fokus fra både hest og rytter. Flotte øgninger, super traversader samt lette passage og piaffe ture. Fortjent sejr med 76,220%.

Carl Hester og Nip Tuck har iflg. Carl selv en super god tur generelt. Deres bedste øgninger til dato med masser af power, uagtet den regnvåde bane. Der indløber en fejl i toer serien ligesom den første piaffe tur ikke fungere optimalt. Parret slutter med 74,780%. Kun dommer ved C, H.C. Mattiesen så ekvipagen væsentlig under sine kollegaer med blot 71,5%.

Charlotte Dujardin og Barolo bliver nr. 3 med 73,280%. God form hele vejen. Momentvis lidt ubalanceret i traversader. Piaffe turene bliver lidt forsigtige og det kniber med de helt skarpe overgange ind og ud.

Dressur er mere end at kunne trykke på knapperne

At kunne beherske dressurens sværeste kunst som Hester, Dujardin, Davison og Rothenberger bl.a. viser det i dag er kun de færreste der mestre, men at ride ad midten på Grand Prix niveau kræver mere end blot at kunne trykke på knapperne. 

Der skal arbejdes udfattelig hårdt og målrettet for både at gøre billedet flot og harmonisk, og det mangler den sidste 4. del af dagens internationale Grand Prix desværre i større eller mindre grad.

Fælles for de dårligst placerede ekvipager er, at de ganske enkelt ser ud til at mangle "følingen" med hesten, for det giver sig tydelig udslag i at trav arbejdet som bliver jappet og ubalanceret, i en mere eller mindre samlet form, for fleres vedkommende endda uden at hesten er korrekt til biddet og eftergiven. Men når de når frem til piaffe, passage og serier er det tydeligt at hesten er så skolet, at "femmeren" blot skal kastes ind og så kører toget.

Set ude fra, virker det alt andet end logisk, at man bruger så mange penge og så meget tid, uden egentlig at have basis på plads, til at kunne lave et overordnet harmonisk og pænt billede. 

Se resultatet af klassen her. 

Livestreaming fra danske stævner med modifikationer

Ikke fuldt livestreamingsprogram

For dem der troede at det var hele stævnet som man kunne følge, når der var livestreaming på programmet via Zibra Sport fra de danske landsstævner bliver desværre skuffet. For det ser umiddelbart alene ud som om det er finale dagene som streames. 

Derfor er weekendens livestreamingsprogram fra Sundeved alene Ecco Cup finaledag på søndag den 28. februar:

09.45 Ecco Junior Cup kür
12.15 Ecco Ungrytter Cup kür
15.15 Grand Prix U25 m.Ecco U25 Cup

Links til stævnet findes via kalenderen. 

Startliste online for Dansk Varmblods Unghestechampionat 2016

Imponerende statistik for Stutteri Atterupgaard

Et kig ned over listen med den 40 unge heste som er klar til Dansk Varmblods Unghestechampionat i Herning 2016 giver et helt særligt indtryk, når man bemærker antallet af avlede heste fra Stutteri Atterupgaard udgør i alt 4 heste, som rent faktisk er 10% af det samlede felt.

Et spændende felt af unge heste, hvor flere allerede sidste år som 4 års gjorde sig særdeles positivt bemærket.

Programridning med egen rytter starter torsdag morgen kl. 7.30 i Herning

1. del af testridning med Charlotte Dujardin lørdag kl. 12.15 - 15.00

2. del af testridning med Charlotte Dujardin søndag kl. 7.30 - 11.00

Se den samlede liste over deltagende heste her. 




Lidt indtryk fra CDI3 i Jerez i dag (video klip)

5 års klassen vinder Matthias Rath med Oldenburger hingsten Flash Hit e. Fürst Romancier / Sandro Hit. 

Parret scorer: trav 8,3 - skridt 8,8 - galop 9,3 - ridelighed 8,1 - kapacitet 8,8 = 8,66

Rath vinder også 7 års klassen med hingsten Sir Picardi e. Sir Donnerhall I / Don Picardi. En tur som bar præg af at kontakten og eftergivenhed ikke var helt på plads, og det giver også momentvis ubalance i bl.a. volter. 

I morgen kl. 14.00 starter CDI3 Grand Prix klassen med en spændende deltagerliste. Klassen kan følges via livestreaming på Topiberian. Link findes via kalenderen.

 

Debut sejr i Intermediare A til Richard Davison med den 11-årige vallak Don Bettino e. Don Primero / Painters Row xx. Parret vinder med 70,222%.

Inden det hele begyndte var det også med en lille forsmag på verdensstjernen Valegro som var tilbage på spansk jord. Parret var tilbage i 2010 til Sunshine Tour i Montenmedio, hvor de allerede dengang gjorde ekstraordinært indtryk - se lille nyhed her. 

Sir Donnerhall I med kvalitetsafkom til eliteauktion og sadelkåring i OLD - 31. marts til 2. april

Rideheste elitekollektionen er generelt af god kvalitet, men hvor specielt to afkom efter Sir Donnerhall I gør sig ekstra positivt bemærket, sammen med kollektionens først hest efter Fürst Romancier / Sir Donnerhall I.

Blandt sadelkårings kandidaterne er der ikke umiddelbart nogle som springer i øjnene.

Se de 3 bedste H2R kandidater blandt ridehestene herunder.

Se ridehestene til eliteauktionen her.

Se hingstene tilmeldt eliteauktion og sadelkåringen her.

Dansk Varmblods forårsauktions kollektion med masser præstationsblod

19 dressurheste kommer under hammeren til Dansk Varmblods forårsauktion

Auktionen finder sted lørdag den 19. Marts i hal M EQUSANA arena kl. 15.45, hvor der traditionen er dækket flot op til publikum.

Om kollektionen siger DV´s sekretariatschef Casper Cassøe:

"Vi har en rigtig god kollektion klar til forårsauktionen med velgående heste med super præstationsafstamninger, som helt sikkert opfylder kravene hos kvalitetsbevidste indkøber / rytter."

Kollektionens absolute mest spændende hest iflg. H2R  er den 4-årige vallak Santin Lindebjerg e. Sandro Hit / Schufro / Maraton. Super langbenet, smidig i alle tre gangarter og træder flot af jorden. Naturlig form op ad bakke - en meget spændende fremtidshest. 

Santin Lindebjerg er en dressurbetonet hest ud over det sædvanlige. Han er en højtstillet, storrammet og meget velbygget vallak. I trav går han op-ad bakke med stor rummelighed og indundergreb. Også i galop går han med stor rummelighed og er smidig i bevægelsesforløbet. Bevægelsen er endvidere karakteriseret ved at være med stor knæ- og haseaktion. Santin Lindebjerg er ud af en virkelig præstationsstærk hoppestamme. M er også mor til sølvmedaljehoppen Miss Mia Lindebjerg. På morsiden findes endvidere 3 led af elitehopper, hvor MM også er tildelt sølvmedalje for afkom. MM er mor til A-hesten i dressur Jupiter samt 2 B-heste i dressur Eevee og Don Diablo. Endvidere er hun mor til elite- og bronzemedaljehoppen It´s Me. MMM er mor til 2 A-heste i dressur henholdsvis Dominent og Francisco L. Desuden er hun mor til B-hesten i dressur og bronzemedaljehoppen Amadi Nørgaard. Videre fra denne hoppestamme findes flere medaljehopper og rideheste med mange sportslige præstationer.

Et kig på Santin Lindebjerg som også har været en del af DV´s Eliteføl kollektion.

 

Se hele kollektionen her. 

Auktionen streames også live på Clipmyhorse.

FEI pressemeddelelse med opdatering omkring Bella Rose

Uddrag fra FEI pressemeddelelsen i dag:

Werth also has her plans in place for the coming months, and is looking forward to the return of the mare, Bella Rose, who helped to clinch team gold for Germany at the Alltech FEI World Equestrian Games™ in Normanday (FRA) in 2014, and who she hopes to bring to Rio. 

In work already

“Bella Rose is in work already and I will bring her out later in season. We are really focused, but it is step by step and fingers crossed” she said, referring to the horse’s return to the top level of the sport after a long injury break. “It will be a really slow build up for her, I don’t want to put pressure on her by bringing her out in a Freestyle, I want her to come back and relax. She has so much temperament, it would be crazy to bring her to an indoor and it was never the plan to put her in the World Cup anyway. She feels more free and relaxed outside, so that’s the plan”, Werth explained. 

Læs hele FEI pressemeddelelsen fra Neumünster i dag her.




Dagens mest rammende udtalelse "If you can survive Neumünster, you can survive anywhere"

Den britiske træner Richard White (gift med Kyra Kyrklund) er manden bag de mest rammende ord for Neumünster stævnet.

Lidt sjovt at høre Isabell Werth om det at ride i Neumünster, når man samtidig tager et kig på dagens H2R twitter om ekvipagen: Weihegold GER - atmosphere is a bit electric today, couple of smaller issues/disturbs, but high quality and risk, super pi pio for final.

 



Små uoverensstemmelser for Agnete og Jojo i dagens World Cup Grand Prix kür

En sikker plads i finalen i Göteborg kræver formodentlig en tur til s´Hertogenbosch for Agnete og Jojo

I dag kommer parret godt fra start med god øgning og første traversade. Den første piaffe er med en lille smule uro ud, mens Jojo stopper op i 2. piaffe, og Agnete må minde ham en ekstra gang om opgaven, inden han fortsætter. Dejlig afspændt skridttur. Der sniger sig en lille fejl ind i toer serien på buet spor inden pirouetten. I etterne misser parret også et enkelt changement i midten af serien. Istedet for den sidste øgning ned mod afslutningen, kunne Agnete have valgt at lægge en serie ind, men det er helt sikkert også nemmere sagt end gjort, at få taget den beslutning i kampens hede.

Parret slutter med 72,075% som nr. 13 med blot 4 nye point på World Cup tavlen mod finalen i Göteborg.

Om dagens tur fortæller Agnete: "Jeg kan ikke helt forklare hvad der skete, for alting gik helt efter planen hele weekenden, og jeg havde virkelig en frisk og veloplagt Jojo på opvarmningen. Jeg tror vi havde for lang tid inden jeg skulle ind, hvor vi bare var klar og egentlig bare skridtede og ventede på at komme ind. Der mistede vi måske lidt momentum. Men jeg er godt tilfreds med weekenden, Grand Prix´en var super, og jeg føler at vi er inde i en rigtig god udvikling. Så vi skal nok komme godt igen - vi skal heldigvis ikke toppe endnu ;-)"

Med kun en afdeling igen af World Cup kvalifikationerne som er i midten af marts i hollandske      s´Hertogenbosch, så ser det umiddelbart ud som om Agnete er nødt til at ride med her, for at holde sin position som pt. nr. 9 for en finaleplads i Göteborg som afholdes 25. til 27. marts. 

Reglerne siger at det er automatisk de 9 bedst placerede, som har direkte adgang til finalen. Se den aktuelle oversigt over point for de enkelte ryttere herunder, samt pointfordelingen i forhold til placeringen. Derudover gives der også Wildcards.

World Cup stillingen efter i dag:

1.    Isabell Werth GER                 -    77

2.    Jessica von Bredow-Werndl GER    -    66

3.    Patrik Kittel SWE                -    65

4.    Hans Peter Minderhoud NED        -    61

5.    Marcela Krinke Susmelj SUI        -    52

6.    Fabienne Lutkemeier GER        -    50

7.    Edward Gal NED                -    49

8.    Tinne Vilhelmson Silfven SWE        -    45

9.    Agnete Kirk Thinggaard DEN        -    44

10.   Beatriz Ferrer-Salat ESP            -    40

11.   Inna Logutenkova UKR            -    39

12.   Judy Reynolds IRL                -    38

13.   Goncalo Carvalho POR            -    37

14.   Valentina Truppa ITA            -    34

15.   Diederik van Silfhout NED        -    33



Revolution, Ierland og Freischütz

Ikke set en hest lignende nogensinde

Sidste år blæste hingsten Fürst William de fleste omkuld, da Helgstrand Dressage præsenterede ham til hingsteshowet hos Klatte i Tyskland. 

I år var det den 3-årige Revolution e. Rocky Lee / Rouletto med Emma Ahlberg i sadlen som tog tyskerne og publikum på Clipmyhorse med storm. 

Blikket fanger:

Format - Udstråling - Moderne model - Flot form - Uovertruffen smidighed, uden at gå sig unaturligt ud af kroppen - 3 fantastiske gangarter - Super temperament - Ligner en hest som kan skrues op og ned for.

Og den sidste bemærkning vises ret tydeligt, da Emma lægger ham frem og ned på cirkelvolte, hvor han følger hendes hånd og traver naturligt og velbalanceret videre, og da hun tager tøjlen igen er han klar i flot form. 

Ierland er KWPN med højkvalitet. 6. gang med rytter, super ridbar, bærer rytterne naturligt, flot tryk bagfra, smidig overlinie og ret enestående skridt for en nytilredet hest.

Freischütz med masser af power og udtryk i trav og galop. På dagen kunne han godt have brugt lidt mere tid i arenaen for at vise 100% afspændt skridt. 

Alle de ældre hingste viste sig også optimalt, og det var tydeligt at de to store drenge Vincent Maranello og Don Deluxe havde udviklet sig særdeles positivt under berider Thomas Sigtenbjerggaard. Første nævnte Vincent ligner en rigtig Thomas-hest. 

Begge "Severo´s" hingste Grand Galaxy Win og Franklin blev vist i flot form.

Undervejs afslørede Andreas at planerne for Don Deluxe og Grand Galaxy Win i 2016, er at være med i kampen om pladser til UVM i Ermelo for hhv. Tyskland og Holland. 

Hele hingsteshowet kan ses via arkivet på Clipmyhorse.

 

Stor dommer uenighed i dagens World Cup afdeling i Neumünster

Isabell Werth vinder i fortjent overlegen stil med Weihegold OLD

Selvom dommerne var langt fra enige om de enkelte ekvipager under vejs, så er slutfacit alligevel ret skarpt set fra H2R´s vinkel på de placerede ryttere.

Isabell Werth og Weihegold viser igen en skarp tur uden øvelsesmæssige fejl, alene et par mindre kosmetiske ting. Alligevel synes +80% at være til den lidt lovlig velmenende side - 78% havde også været super fint. 

Jessica von Bredow-Werndl og Unee BB giver gas hvor der er mulighed for det, og det lønner sig. Jessica rider i meget overbevisende stil. 

Adelinde Cornelissen viser en fit 19-årig Parzival. Det kniber med at alle passage turene er helt ens bagi, specielt ud af piaffen. Parret starter ud med at Parzival har fået øje på "noget" bag dommer ved C, men efter en slingre tur, er han tilbage på ret kurs. Med 19 år synes man at den succesfulde Parzival har løbet de stævne kilometer han skal ad midten, men det ser lige nu ud til at Adelinde holder enhver mulighed åben for en plads til Rio. 

De øvrige skarpe i dagens felt

Polske Beate Stremler med Rubicon D viser en udtryksfuld tur uden tekniske fejl. Det er tydeligt Rubicon efterhånden både er blevet stærkere fysisk og har fået mere erfaring, så Beate kan give mere "gas" under vejs.

Jojo AZ og Agnete Kirk Thinggaard viste deres skarpeste tur rigtig længe. Fuld fokus fra Agnete smittede af på en topmotiveret Jojo, som dansede gennem Grand Prix turen, kun med en ærgerlig fejl i den sidste frie trav, hvor Jojo nærmest snubler. Parret er dog hurtigt tilbage på ret kurs til den afsluttende midterlinie. Et super godt udgangspunkt for morgendagens kür og de vigtige point for adgang til World Cup finalen i Göteborg.

Med Du Soleil har australske Kristy Oatley en ny spændende international stjerne. Super positiv power smidig i flot lukket form. Eneste lille men endnu er overgangene ud af piaffe turene, som lige mangler det sidste afskub op i passagen. Et par som bliver rigtig spændende at følge. 

World Cup debut til Juliane Brunkhorst med Sieger Hit. En fornøjelse at se Juliane fremvise sine heste, da man altid har fornemmelsen af at hun ikke byder dem mere end de magter. I dag med en spændt Sieger Hit til en start, men under vejs falder han mere til, selvom galopturen heller ikke er helt afspændt, så slutter parret alligevel uden de store tekniske fejl. 

 



Fik du ikke kigget med i World Cup Grand Prix klassen fra Neumünster i dag - så har du chancen nu

Første startende ekvipage Anna Kasprzak og Hønnerups Driver er ikke på arkivet. Desværre måtte Anna opgive sin tur. Efterfølgende skriver Anna på Facebook: "Han var så fin tidligt i morges, så jeg ved ikke hvad jeg skulle have gjort anderledes - han var bare virkelig bange for både lyde og lys! ØV!"

Flyt tidslinien til 4 timer og 25 minutter - der er det Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ

Se startlisten her for at finde den/de ekvipager som du vil se.