10 heste testet under Charlotte Dujardin til Breeder Trophy i Sverige i dag

Fra start til slut en oplevelse at følge Charlotte Dujardin´s løbende kommentarer mens hun tester de unge heste.

Til en start fortæller hun publikum at da hun første gang var testrytter, tog det hende 20 minutter at komme på den første hest og igen 20 minutter for at komme af - det var uden tvivl Charlotte Dujardin´s allerførste testridning i Herning som hun refererede til.

Masser af tips og sjove kommentarer under vejs.

Den første hest hun rider er vallakken Mc Gordon e. Connery / Highlander. En hest som går med en del spændinger med egen rytter, men som det som ofte sker når Dujardin sidder i sadlen, så sker der en form for transformation - Mc Gordon kommer fra en 10. plads og går direkte i spidsen med 9,0 for ridelighed og 9,5 for kapacitet. Mc Gordon slutter samlet som nr. 3.

Generelt var der desværre flere af hestene som manglede power. Det blev ofte en anstregende fornøjelse for Dujardin bare at holde dem fremme, og rådet til flere af rytterne var at de skulle ride deres heste mere i naturen, så de fik mere naturlig fremadsøgning.

Dagens vinder var klar fra første trin. Den store hingst Dragon Welt e. Dancier / Weltmeyer gav både billedet af en super velgående og velredet hest, men også præcist samme fornemmelse fik Dujardin.

"I had a really really good ride - I couldn´t ask for more as a 4 yr old. He is definitely good enough for the World Breeding Championship", fortæller Dujardin bl.a. ved pointgivningen - ridelighed og kapacitet 10! Endnu en hest som Dujardin gerne ville have med hjem til England. 

Se resultatet af finalen her.