Kyra Kyrklund hos Joachim og Rune

Inspiration og udvikling

Som en slags ekstra julegave var Kyra Kyrklund i weekenden forbi Dressurstald Willum Thomsen, hvor hun endnu en gang delte ud af guldkornene fra sin mere end veludstyrede "værktøjskasse".

Da Rune Willum var ansat som berider på Vallensbæk ridecenter, og Kyra Kyrklund var tilknyttet Flyinge, kørte Rune regelmæssigt turen til Sverige for at få undervisning.

Den forgangne weekend har Kyra været hos Joachim og Rune for at undervise, og det var det 3. gang at parret havde besøg af professoren (Kyra blev tilbage i 2011 udnævnt til professor i Hippologi ved det svenske universitet for Landbrug og Forskning).

Det eksklusive selskab som Kyra underviser er Joachim, Rune og Cathrine. De red hhv. 3, 2 og 2 heste over dagene.

Som Joachim beskriver Kyra: "Hun har bare 7 millioner tricks i baglommen, og altid klar med en løsning som virker. Det er helt enormt sådan en værktøjskasse hun medbringer, man får klart fornemmelsen af at Kyra´s værktøjskasse er uendelig. Da hun var hos os sidste gang, havde jeg en hest med, som jeg ikke følte jeg rigtig kunne få til at galoppere optimalt når jeg red frem, og på et tidspunkt kaldte hun mig ind på midten, og bad mig hoppe af. I næste øjeblik havde Kyra taget plads i sadlen i jodpurs og ridebukser, og sikke en tur den hest gav mig efterfølgende," fortæller en begejstret Joachim. 

Kyra´s tilgang til undervisningen: "Det er stille og roligt, og man er ikke i tvivl om at der kæles for deltaljerne. Det er de små bitte ting som bliver finjusteret og boostet. Samtidig er hun knivskarp, det skal være spændstigt og let, og samtidig forlanger hun at hesten spænder af," siger Rune.

"Cathrine Dufour er den eneste af mine elever som rider med hos Kyra, og det er klart at jeg selvfølgelig suger til mig af detaljerne fra Kyra, når hun står på jorden hos Cathrine. Det giver os endnu mere at arbejde videre på, når Kyra er taget hjem igen," fortæller Rune. 

I det hele taget bruger Joachim og Rune ikke kun Kyra´s undervisning til at pudse tingene af sammen med egen heste, men bruger det også som inspiration i deres daglige undervisning af egne elever.

Som både Joachim og Rune samstemmende siger er Kyra´s undervisning med til at tilføje både ny inspiration, men samtidig også med til at udvide paletten af redskaber til deres egne værktøjkasser endnu mere.