Nye regler for Nürnberger Burg-Pokal turneringen

For første gang i år er regelsættet for kvalifikation til Nürnberger Burg-Pokal turneringen ændret.

Det betyder at alle ekvipagerne skal ride "opvarmningsklassen" for at komme i betragtning til finale kvalifikationen, og for at ride selv finalekvalifikationen kræver det at ekvipagen er blandt de 12 bedste fra "opvarmningsklassen". Det betyder at ryttere som tidligere har valgt kun at ride finalekvalifikationen direkte, ikke længere kan nøjes med en tur. Tidligere har blandt andet Isabell Werth altid kun redet selve finale kvalifikationen, så der egentlig var nye ekvipager for dommer når det var finalekvalifikation.

Ligesom i går var der igen nogen dommeruenighed om placeringsrækkefølgen på de enkelte ekvipager.

Iflg. dommerne var dagens bedste ekvipage Ingrid Klimke med hingsten Franziskus. Parret vinder med 73.512%. Særdeles velredet, med highlights i travøgninger. I skridtturen bliver Franziskus lidt spændt og ukoncentreret. Generelt mangler galoppen mere rummelighed, men det gør så at forberedelserne frem mod begge pirouetter bliver ret ukomplicerede, idet han ikke komme fra nogen større galop frem mod samlingen ind til pirouetterne. (se vinderridtet nederst)

Danske Kristine Brinch Møller havde to heste med til start

Som første startende lagde Kristine ud med den smukke skimlede hoppe Peiquinet e. Prinz K3 / Silvermoon. Hele turen med dagens mest udtryksfulde og spidsede ører, og alligevel med Kristine   hele turen. Generelt super flot form og smidighed med masser af kvalitet. Der indløber et par mindre uoverensstemmelser og fejl i 3´er serien. 

Den 9-årige Excalibur e. Ehrentanz / Painter Row xx. Igen en super velbalanceret tur fra Kristine Møller, masser af udtryk og lethed. Momentvis bliver formen lidt snæver. Changementet efter den 2. pirouette bliver lidt lille, ligesom det sidste changement efter den frie galop bliver urent. 

Kristine og begge hendes heste bliver flot placeret som hhv. nr. 8 og nr. 9, hvilket betyder de begge er videre til lørdagens Nürnberger Burg-Pokal finalekvalifikation.

Se resultatet af klassen her.