Dansk Varmblod til tops i Compiégne i dag

Første sæson i Grand Prix

Den 13-årige Gørklintgårds Dublét e. Diamond Hit / Ferro med amerikanske Kasey Perry-Glass sejrede på flotteste vis i dagens CDIO5 Grand Prix klasse i franske Compiégne.

32 startende ekvipager med to amerikanske i toppen, nemlig Dublet og Verdades.

Kasey rider en super skarp tur og Dublét går med masser af positiv power, smidighed og kvalitet - ingen svagheder. Endnu mere imponerende er at ekvipager første i år har taget hul på Grand Prix på internationalt niveau, og hver gang været placeret som nr. 2 eller 3. 

Adelinde Cornelissen med den aldrende - nu 19-årige Parzival viser stadig at de vil være med i toppen, uagtet at alderen under vejs viser sig i bl.a. trav traversader og galoppirouetter, hvor den sidste smidighed mangler. 

Don Luis og Deja med elegance

Både vallakken Don Luis med franske Karen Tebar i sadlen og hoppen Deja med Patrik Kittel i sadlen, går begge med super lethed, masser af udtryk og sidst men ikke mindst i flot og let form hele turen. Begge heste med helt ekstraordinære kvaliteter.

I dag med et par mindre uoverensstemmelser for begge ekvipager. Don Luis med galop i den første middeltrav og en lille taktfejl i sidste frie trav. Kittel får vist minimum første piaffe tur, mens de næste to er bedre, men tydeligt at Deja desværre ikke helt er med på piaffen i dag. 

Rikke Svane og Finckenstein TSF er eneste dansker i CDIO5 turen. Parret kommer flot fra start, det kniber med stilstand i parade med tilbagetrædning. Der indløber fejl i toer serien og en tællefejl i zig-zag galoppen. God balance og kvalitet i begge galop pirouetter, ligesom også den afsluttende midterlinie er med flot kvalitet. Parret slutter med 69,820%.

Se hele resultatet af klassen her.