World Cup finaler til Danmark! - Spændende uddrag fra DV´s referat af hovedbestyrelsesmødet 10. maj

  • Flot "nye Herning"
  • Ny afvikling af unghestechampionatet - kun de bedste 24 heste videre til testrytteren
  • Ansøgning om afvikling af championatsfinaler
  • Ansøgning om World Cup Finaler i dressur   

Pkt 2: Evaluering Herning, herunder en foreløbig prognose for økonomien

HB (hovedbestyrelsen) er som en samlet enhed meget tilfredse med et fantastisk Herning; forventningerne var høje og alt blev indfriet. Det mest fantastiske Herning nogensinde. Alle udvalg, ledergrupper, hjælpergrupper, Herning-udvalg etc. har lavet evalueringer, der kommer til at ligge til grund for næste års forbedringer.

Den økonomiske prognose er god for arrangementet. Afregning med MCH er kommet sent, hvorfor det endelig økonomiske overblik ikke er på plads. Indtægtsmæssigt har Herning været en stor succes, specielt sponsorindtægterne er steget betydeligt. Den økonomiske forventning er, at Herning giver et stort overskud, der er væsentlig bedre end budget, og resultatet er på den gode side at 1. mio kr. i overskud. 


Pkt 7: Forslag til ændring om afviklingen af Unghestechampionatet

Ændring af afvikling af Unghestechampionat og Egnethedstest. HB bakkede op om forslaget, som ændres fra d.d. til følgende:

Ved Egenthedstest og Unghestechampionatet gælder DRF’s reglement for hest og rytters udstyr, samt optømning.

Ved Unghestehestechampionatet ændres afviklingen til, at der rides en indledende runde onsdag aften, hvor alle heste stiller til start. Der rides i hold af 3 heste, og der foretages bedømmelse efter anvist fremvisning fra 2 dommere, (den ene dommer er den gennemgående dommer fra Egenthedstesten, mens den anden dommer vil være dommer i begge "egen-rytter tests" i Herning. På andendagen hvor der rides Indledende FEI 5 år, skiftes den gennemgående dommer fra Egenthedstesterne ud med en ny dommer.

Torsdag rides indledende 5 års FEI program og efter denne klasse kvalificerer de 24 bedste heste sig til testrytter afprøvning lørdag og søndag. 


Pkt 9: Skal Dansk Varmblod søge om rettigheden til at afvikle DRF ́s championatsfinaler for 2017, 2018 og 2019?

HB var enige om at ansøge om Championats Finalerne i forbindelse med Elitehoppeskuet. 


Pkt 10: Skal Dansk Varmblod søge om rettigheden til at afvikle World Cup-finalen i dressur for 2019, 2020 og 2021? 

HB var enige om, at en udbygning med World Cup Finale i Dressur er meget attraktiv, hvorfor en ansøgning vil blive udfærdiget i samarbejde med DRF og MCH.