Og så de andre i toppen af DM feltet

Fælles for årets 3 medaljetagere er at de alle har redet op til deres allerbedste - endda over 3 dage, uden "udfald". Det vidner om både høj kvalitet men også om et niveau som er særdeles vigtigt for sensommerens opgave i Rio.

Fantastiske Anna og Pepe

Motivation og fitness det er to top faktorer som indgår hos enhver top atlet, og når man som Anna Kasprzak har en aldrende herre som den nu 17-årige herre Donnperignon, er de to faktorer naturligvis alfa og omega.

Begge faktorer er 100% intakte når man kigger på ekvipagens præstationer over de nu 3 overstået DM dage. En fornøjelse at følge når både hest og rytter er sat op til opgaverne, og endnu mere at gejsten og poweren er med helt til sidste. Masser af højdepunkter under vejs, med bl.a. flotte traversader og pirouetter. At tingene til stadighed kan udvikles er Anna og Pepe et klart bevis på - Pepe har ALDRIG i hele hans karriere piafferet flottere og mere regelmæssigt end han gør nu. Fortjente sølvvindere.

Agnete og Jojo med stabilt og højt niveau over alle 3 dage

Det der også kendetegner en god team ekvipage er at de kan præstere fra dag ét, og det beviste Agnete også sammen med Jojo på Broholm i år. Generelt har ekvipagen taget flot hul på 2016, og har ligesom Cathrine og Anna cementeret deres position i toppen af dansk dressursport. 

Parret nye flotte kür viste de rigtig godt i alle momenter, momentvis et lille strejf af træthed i midten af turen hos Jojo, men parret kommer rigtig stærkt igen på den sidste midterlinie hvor elektriciteten er høj i den sidste piaffe tur. 

Årets samlede nr. 4 Daniel Bachmann og Blue Hors Hotline

Daniel Bachmann "kæmpede" virkelig alle 3 dage. Lidt forskellige småting sniger sig ind i turene, og på sidstedagen er det tydeligt at den store sorte hingst egentlig er gået tør for benzin, men han kæmper villigt med til den sidste parade.

Rikke Svane og Finckenstein TSF får kæmpet sig flot op i rankingen på sidste dagen

Selvom parret ikke har vist store svaghedstegn over dagene, så var fjederen bare endnu mere og flot spændt til sidste dagens kür. 

Mai Tofte Olesen og Rustique viste flot stabilitet og samlede gode point hver gang

Selvom ekvipagen var nye i DM sammenhæng, var det bestemt med præstationer som mange af konkurrenterne blot kunne kigge langt efter. Hver gang med et let og ubesværet billede, flotte piaffe ture og gode passage tur. Der var dog lidt nervøsitet at spore i serierne. Et spændende par at følge i fremtiden. 

Ingen Selten HW og Anders Dahl i küren

Startliste i küren var med frafald af Anders Dahl og Selten HW. Det skyldes at da Anders og Selten efter Grand Prix Specialen, efterfølgende kommer skridtene for lange tøjler og Selten pludselig springer til siden og uheldigt får slået en lille flænge på det ene ben. Efter samråd med landsholdsdyrlæge Jonas Rasmussen vurderes det, at der ikke er nogen grund til at risikere at såret vil spring op i küren, og ekvipagen kom derfor ikke til start.