Agnete Kirk Thinggaard skal til OL

Drømmen om OL og vejen til OL er et par af de spørgsmål som jo er højaktuelle for de 4 OL ryttere, som nu går ind i den afgørende fase, inden de skal være klar til at ride ad midten til de Olympiske Lege 2016 i Rio de Janeiro. 

Agnete Kirk Thinggaard fortæller her om hendes drømme og vejen mod Rio:

"Det er bare fuldstændigt fantastisk at blive udtaget til OL og have nået sit mål!"

"Som barn drømte jeg om at deltage i OL og sad klistret til skærmen når det blev vist i fjernsynet – og det var alle sportsgrene jeg fulgte." 

"Efter en pause i ridekarrieren hvor jeg jo fik børn osv., satte jeg mig for 4 år siden et mål om jeg stadig en dag ville til OL. For 2 år siden begyndte det at se ud som om, at jeg kunne kæmpe med om pladserne allerede ved dette OL i Rio. Og sidste år, da jeg missede udtagelsen til EM, bestemte jeg mig for at det lige netop var Rio jeg ville med til. Og så har jeg ikke haft andet mål siden – jeg har gået benhårdt efter det, og det er bare så fantastisk at det er lykkes nu."

"Jeg er meget glad for og stolt over skulle repræsentere Danmark til OL i Rio. Det er noget helt særligt at være en del af det danske hold til et OL, fordi der er så mange sportsgrene samlet til en event og man er en del af et kæmpestort fællesskab, som alle arbejder for at få det danske flag på tavlen så meget som muligt… Større bliver det bare ikke."

"Kvalifikationsperioden har været benhård. Når man kæmper for at komme med til OL, er det et kæmpestort pres både i hverdagen og i konkurrencerne, fordi man kræver af sig selv at man næsten præsterer på topniveau hver eneste gang man sidder på hesten."

"Jeg synes jeg har haft en super god sæson med Jojo. World Cup stævnerne henover vinteren har givet mig en masse rutine i at ride i de helt store arenaer, og for et stort og engageret publikum. Og så lykkedes det mig at kvalificere mig til World Cup finalen for andet år i træk, det var jeg rigtig glad for."

"Sommersæsonen har handlet om udtagelse til OL, og jeg er glad for at Jojo og jeg har kunne holde niveauet fra vintersæsonen uden problemer. Jeg synes vi har fortjent vores plads på OL-holdet og jeg er meget stolt over at være nået hertil." 

"Jeg skylder en stor tak til hele mit team – især min trofaste groom, Gitte, som altid har styr på alting for mig. Min træner, Mikael Stevn, som har uddannet og udviklet mig som dressurrytter, og givet mig en forståelse for hestene og ridningen på et helt nyt niveau. Og hele resten af mit fantastiske team derhjemme og alle dem der ellers har været med på rejsen – man gør jo ikke det her alene, og jeg er evigt taknemmelig for den indsats der har været hele vejen rundt om mig."