Louisdor Preis turneringen for unge Grand Prix heste

Det er altid spændende at følge de nye unge måske kommende internationale Grand Prix heste. Ofte bruger tyskerne nemlig deres Louisdor Preis turnering som et skridt på vejen mod den rigtige Grand Prix. 

Feltet var også besat af flere af de rigtig erfarne ryttere, nemlig Isabell Werth, Nadine Capellmann, Dorothee Schneider, Ulla Salzgeber og Fabienne Lütkemeier for bare at nævne nogle af de bedste. 

Dorothee Schneider havde sidste år Nürnberger Burg-Pokal vinder (lille-tur) Santiago med til start og blev i fredagens klasse placeret som nr. 2. Desværre var det ikke Santiago´s piaffe og passage dag i dag og Dorothee opgav sin tur.

Isabel Freese havde store udfordringer med Sam´s Ass da kortsiden ved dommerne var meget farlig, men efter nogle meget vanskelige start minutter, lykkedes det alligevel at gøre turen færdig, hvorefter Isabel fornuftigt nok vælger at opgive turen da hun rider ad midten. Iøvrigt er Sam´s Ass en hest udstyret med et klart talent for piaffe og passage endog med super flot udtryk, og lethed i overgangene. 

Sammy Davies Jr e. San Remo også under Dorothee Schneider viste en flydende og ubesværet tur. Generelt er Sammy Davies en smuk og udtryksfuld hest, men hvor man godt kunne ønske sig at bagbenene var bedre placeret under. Men ingen tvivl om at rutinerede Schneider får det optimale ud af turen og får tingene til at flyde uden billedet bliver forstyrret. 

Isabel Werth bruger klart Louisdor turneringen som steppet ind i Grand Prix, og med Sorento synes der stadig at være lang vej, men som Isabel efterfølgende udtrykker det, så er det en hest helt uden rutine på det niveau, og som alligevel spiller med hele vejen, og det er kvalitet nok i sig selv. 

Egentlig blev dagens mest harmoniske tur leveret fra Uwe Schwanz med Hotline/Lanciano vallakken Hermes. Alle vinkler fine og det ligner mest af alt en hest som ikke finder nogen af øvelserne svære, og alene mangler mere styrke til at gøre billedet endnu flottere. Måske den ubesværede og flydende tur på det her ungheste niveau skulle vægtes højere. 

Se resultatet af klassen her.