En skade satte desværre en stopper for lovende sportskarriere - nu som værdifuld avlshingst

Nyhed på Trakehner.dk i dag

Blanc Pain TAF 1102 optages i Hengstbuch

Hingsten Blanc Pain er netop godkendt til avl i det tyske trakehner avlsforbund. Dette har han opnået på baggrund af sine sportslige resultater. Hingsten er tillige kåret i Trakehner-Avlsforbundet i Danmark og i Rhineland-Pfalz.

Blanc Pain er født den 4. maj 2005 og er således snart 12 år gammel. Den brune hingst er efter Peron Junior og Elitehoppen Babett HTE 0108 som er efter Silvermoon med Schwedengruss som morfar. Hingsten er avlet af Danske Jens Thorsen. Han ejer det Luxemburgske stutteri Gestüt Pallerhoff, som blandt andet har sponseret den danske FEI Rytter Kristine Møller, som har redet Blanc Pain det meste af hans karriere.

Blanc Pain blev fremstillet som 3-års ved kåringen i Trakehner-Avlsforbundet i Danmark i 2008, samme år, som Iznogood Firfod opnåede avlsgodkendelse i forbundet, og hvor Blanc Pain tillige - sammen med Aston Martin i øvrigt - opnåede betegnelsen ’foreløbigt ikke kåret’.

Blanc Pain sprang sig ved denne lejlighed til den flotteste springkarakter blandt de fremstillede hingste ved den danske kåring, men det var ikke tilstrækkeligt til at opnå kåring som tre-årig, men samtidig en hingst man kunne ønske sig at se fremstillet igen senere.

God 70-dages test

Hingsten aflagde sin 70-dages test som 4-årig i Schlieckau, hvor han opnåede 120.69 point i dressur og blev 6. bedste placerede og 106.73 point i springning, hvor han opnåede en 19. plads. Han sluttede samlet med 117,72 point.

Genfremstillet som ældre hingst

I 2011 blev Blanc Pain genfremstillet i det danske forbund. Her blev han beskrevet som en kompakt og muskuløs hingst med et godt hingsteudtryk, og udviste stor rummelighed og dynamik i sit bevægelsesforløb. Han høstede igen høje karakterer i løsspringningen, og denne gang blev det lykkens gang. Blanc Pain opnåede kåring, og titlen som reservefløj i holdet af ældre hingste. Blanc Pain er således allerede kåret i Trakehner-Avlsforbundet i Danmark, og opnåede tillige her kåring på baggrund af sine sportslige resultater og sin aflagte 70-dages test. men blev altså først genfremstillet og godkendt i 2011 både i Danmark og til Rhineland-Pfalz stambogen.

Sportslige resultater

Under Kristine Møller, kvalificerede den elegante hingst sig til Bundeschampionatet i 2011, men deltog ikke i selve stævnet. Han formåede at kvalificere sig i S-dressur i en alder af 7 år i 2012. Dertil har han konkurreret internationalt i 2012 ved CDI’en i Donaueschingen i München og Perl og returnerede herefter igen i 2013 hvor ekvipagen deltog i CDI stævnet igen i Donaueschingen. Hingstens sidste deltagelse på konkurrencebanerne var det nationale show i Nürnberg i november 2013.

Blanc Pain blev skadet

Mens hingsten afventede Kristine skulle komme sig efter en skade hun havde pådraget sig og hvor han ikke selv var i konkurrenceform, kom en skade desværre til at sætte en stopper for Blanc Pains videre sportslige karriere. ”Han fik desværre en skade, da jeg havde en lang pause på tre måneder, fordi jeg havde haft et uheld med en af mine andre heste, så jeg kunne ikke ride ham på daværende tidspunkt. Herefter kom jeg aldrig til at ride ham igen”, fortæller Kristine Møller i et interview til Eurodressage. Jeg besluttede herefter at give ham en chance som avlshingst. Han er sådan en dejlig hest og er super ridelig og meget villig i sit arbejde. Jeg elsker simpelthen denne hest” fortæller Kristine i interviewet.

At Kristine som medejer af hesten ville prøve at give Blanc Pain en chance i avlen, har nu allerede vist sig at bære frugt. Den 169 cm høje mørkebrune hingst er således tillige blevet anerkendt i det tyske moderforbund, som formentlig vil tildele ham lidt mere opmærksomhed blandt hoppe ejere end blot den danske kåring og den tyske delstatskåring. Han vil fremadrettet stå til avlsbenyttelse i Wust, som er en afdeling under Brandenburg stats Stutteri.