1,5 cm regel på næsebånd fra 1. januar 2018 - dyrlægens vurdering, men hvad med beridernes vurdering?

Det er nok ikke gået ret mange hestefolk forbi, at DRF i dag har publiseret en ny regel som træder i kraft 1. januar 2018.

Der opstår rigtig mange spørgsmål i forbindelse med den nye 1,5 cm regel, og der også rigtig mange meninger, hvis man følger lidt med i debatten på Facebook.

Beder DRF de dansker rytter om i fremtiden at starte stævner i Sverige eller Tyskland, eller hvor er dansk ridesport på vej hen? Der er nok ingen tvivl om at denne regel giver grobund for rigtig mange meninger fra folk som ikke er aktive stævne ryttere, eller som ikke har forstand på eller ønsker hestesporten på det niveau vi kender den i dag. 

At ride med internationalt er som bekendt ikke en mulighed for ret mange, men her er retningslinierne jo klare, og stewards er ansvarlige for at kontrollere hestene når de kommer ud fra banen (i dressur). 

De professionelle øjne som arbejder med både heste og ryttere hver dag

Skærmbillede 2017-10-17 kl. 21.28.53.png

Dansk Ride-Instruktør Forening (DRIF)

Foreningens formål er at samle alle instruktører i Danmark i en forening, således at vi står sammen om at udbrede kendskabet til den korrekte, klassiske ridning. Ligesom foreningen står bag træner- og berideruddannelsen. Foreningen er åben for alle, der har undervisning/ridning som sit hovederhverv.

H2R har fanget DRIF til en kommentar om dagens nye regelsæt:

"DRIF er ikke konsulteret af DRF, vedr det nye regelsæt omkring stramning af næsebånd der træder i kraft 2018. Man ønsker mere indgående kendskab til baggrunden for denne beslutning, og kommer med en officiel udmelding i starten af næste uge."

Et kig på de tre første punkter i de etiske regler omkring DRIF, forklarer med al tydelighed at man fra DRF´s side har valgt at se bort fra fagfolkenes vurdering inden det nye regelsæt er blevet vedtaget.

Retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af hesten til ridesport

  1. Indenfor al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet.

  2. Hestens velfærd skal gå forud for avlerens, trænerens, rytterens, ejerens, hestehandlerens,

    stævnearrangørens, sponsorens og officials interesser og ønsker.

  3. Omsorg for, og den veterinærmedicinske behandling af hesten, skal alene have til formål, at

    fremme dens sundhed og velbefindende.

Note:

Som journalist og passioneret dressurrytter, med hang til fritidsdressur på højt niveau, kan H2R slå fast, at hvis H2R spænder næsebåndet ud så det er 1,5 cm luft, så er det helt sikkert at min hest får hul i munden - det er nemlig afprøvet. Det betyder ikke at næsebåndet er ekstra snørret, det sidder bare tæt til så der ikke opstår unødig uro i munden. 

 

Læs hele nyheden på DRF "Ny regel for næsebåndets stramhed hos stævneheste" her.