Hingstekåringens endelige tidsplan

DV logo.jpg

NYHED PÅ VARMBLOD.DK I DAG

Der er godt og vel 10 uger til, at Dansk Varmblods Hingstekåring med avl, sport og gallashow løber af stablen den 7.-11. marts 2018, og den endelige tidsplan får du her.

Dansk Varmblods sekretariat og hingstekåringsudvalget har lagt sig hårdt i selen for at skabe en tidsplan for hingstekåringen til bedst mulig gavn for alle brugere af arrangementet – gæster, hingsteejere og ryttere m.v. Det har resulteret i en tidsplan, der giver rig mulighed for at følge én linje, hvad enten man er mest til det avlsfaglige eller det sportslige, og om man brænder mest for dressur eller springning.

Forbedret visning af ungehingstene

– De danske hingsteholdere har udtrykt ønske om, at hingstene vil blive vist i longe før løsvisningen, hvilket vil betyde, at de inden løsvisningen har akklimatiseret sig og har fået brændt toppen af deres energi af og dermed ikke bliver for overgearede under løsvisningen. For at højne niveauet under løsvisningen vil der i år blive tilknyttet et par beridere til at hjælpe piskeførerne med at få hver enkelt hingst mest hensigtsmæssigt igennem løsvisningen, fortæller direktør Casper Cassøe.

Esben Møller fra hingstestationen Blue Hors sætter pris på, at sekretariatet og hingstekåringsudvalget har lyttet til hingsteholdernes ønsker. Han synes, det er rigtig positivt, at hingstene gennemgående skal vises i samme hal, og at de lørdag får en fridag inden den afgørende kåring søndag.

– Det gør en væsentlig forskel, at hingstene bliver longeret, inden de vises løse. På den måde får de lov til at krudte af, og det medfører en betydelig mindre risiko for, at de kommer til skade, når de er løse i hallen. Jeg tror faktisk også, at det optimerer avlsledens mulighed for en ordentlig vurdering, når hingstene ikke er for vilde. Jeg er meget positiv overfor det, udtaler Esben Møller.

Vælg din egen linje

Dansk Varmblods hingstekåringsudvalg har gjort sig umage for at opfylde så mange ønsker som muligt for brugerne af arrangementet, og et gennemgående ønske fra hingstekåringens besøgende er, at det bør være lettere at finde rundt i tidsplanen og få lagt sin egen strukturerede plan for, hvad man helst vil se.

Det tilgodeses blandt andet ved, at hele fredag i KRAFFT Arena M byder på hingsteaspiranter fremvist i longering og derefter løse i hallen. Der er afsat primetime-sendetid til præsentationsklassen for dressurhingste fredag i Boxen og igen lørdag eftermiddag. Tilsvarende præsentationsklaser for springhingste får super sendetid i Danish Computer Group Arena E, hvor der forventes fuldt hus. Det sker fredag efter løsspringning og lørdag inden den store Grand Prix-springning.

– Hele tidsplanen er udarbejdet under hensyn til, at besøgende ønsker at kunne følge én linje, fortæller direktør Casper Cassøe.

Til gengæld har hingstene helt fri om lørdagen, indtil hingstekåringsprogrammet genoptages søndag med de helt store højdepunkter som frasortering og kåring i Jyske Bank Boxen.

Let at finde rundt i

Den røde tråd i hele planlægningen er altså at give publikum mulighed for at vælge deres egen linje og i videst mulig omfang finde de samme arrangementer i samme haller. Således vil Unghestechampionat alle dage finde sted i den samme hal, og det gælder både for dressurhestene i Blue Hors Unghestechampionat i Boxen og for springhestene i Katrinelund Unghestechampionat i KRAFFT Arena M. Testrytterdelen for dressur- såvel som springhestene ligger nu lørdag formiddag og præcis i samme hal, som hestene har gået de øvrige dage.

– Vi mener, at der er mange positive elementer i den nye tidsplan, der gør det meget nemmere for brugerne at finde rundt og følge præcist det, de ønsker. Det er også nyt, at man endnu ikke ved, om hingstene opnår kåring, når auktionen starter. Det er naturligvis noget, vi har haft med i vores overvejelser, men vi håber og tror ikke, at det får nogen afgørende betydning, slutter Casper Cassøe.

Se tidsplanen HER.