Hingste show i Vechta - kommentarer fra Christian Springborg

Da Schockemöhles hingsteshow i Vechta i vanlig stil ikke bliver livestreamet, var Christian Springborg som sad med på tilskuerpladserne i dag, klar med lidt umiddelbare kommentarer om nogle af hingstene. (videoer af samtlige hingste herunder følger i morgen - Lone Bøegh Henriksen/HP Horses var selvfølgelig hurtig med videoer af både For Romance II og Vitalis).

Christian Springborg fortæller:

"Den 9 årige Foundation (Fidertanz/De Vito) viste ved Schockemöhles hingsteshow i Vechta stor kapacitet under Matthias Alexander Rath. Det ligner et fremtidigt dressurpar, som vi får at se i de høje dressurklasser på de internationale baner. Ikke nok med det, viser afkommene efter Foundation også særdeles gode takter som rideheste. Så sent som i sidste uge bestod den 5 årige hingst For Emotion (Foundation/Sandro Hit) fra Helgstrand Dressage sin hingsteprøve i Münster med samlet 9,08. En hingst, som vi får at se i Herning.

4 årige Feinrich (Fürst Heinrich/Sir Donnerhall I) har fundet styrken til at bære sig selv bedre end sidste år. En hingst med lang hals og nogle rigtig gode rammer. Han viste i dag en super galop, en god trav med godt løft fortil, men mangler lidt afskub bagfra og skridten var taktfast.

Præmiehingsten For Romance II (Fürst Romancier/Sir Donnerhall I) er ligeledes 4 år og som navnet antyder helbror til For Romance I og også meget nært beslægtet med sin staldkammerat Feinrich. Han viste rigtig gode takter under Julia Watzek, der har sørget for en tilpas alderssvarende ridning. En For Romance udgave med mere ædelhed, større rammer og tre reelle gangarter. To hingste, som det bliver spændende at se de første føl efter i år.

 

Nu 5-årige Tailormade Top gear (Totilas/Don Frederico) blev spetakulært fremvist under Isabel Freese. En hingst med super front og forben, men savner måske lidt mere afskub. Det får man til gengæld i galop og skridten er praktisk god.

Fürst Jazz (Fürst Romancier/Painted Black) er lige som Feinrich en 4 års hingst, som har fundet mere styrke og balance siden sidste år. En enormt højtstillet og ædel hingst med tre reelle gangarter og en tiltalende afstamning. Stor skulderfrihed i trav og en rigtig god skridt.

Sidst, men ikke mindst red Isabel Freese den imponerede Nürnberger Burgpokal vinder, 10-årige Vitalis (Vivaldi/D-Day). En meget betydelig hingst, der er medejet af danske HP-Horses, med masser af udtryk og charme. Han viste stor kapacitet i alle tre gangarter og i de svære øvelser, som tegner godt for en kommende GP debut. Vitalis har også allerede i avlen bevist sit værd med verdensmesteren for 5-årige heste i Ermelo, Victoria's Secret (Vitalis/Fidermark), og Helgstrands 3-årige fløjhingst fra Westfalen, Valverde (Vitalis/Ampere). Et betagende afslutningsshow med stående applaus!

 

Vi kan se frem til at se både Vitalis, For Romance II og Valverde til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning den 8.-12. marts", slutter Christian Springborg.

H2R takker for indsatsen - altid spændende med andre øjne på hestene.