Landstræner Nathalie: "Spændende at have fået denne hest tilbage på danske hænder"

Der er ingen tvivl om at der gik et sus igennem den internationale dressurverden i torsdags, da det blev offentliggjort at super hoppen Atterupgaards Orthilia igen er tilbage på danske hænder, nemlig som Agnete Kirk Kristiansens nye internationale "danse partner".

Det er klart at når en så værdifuld team hest flytter landegrænse, så har det stor betydning. Og i det her tilfælde med fordel til Danmark. 

H2R fangede den danske landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein til en umiddelbar kommentar:

"Det er meget spændende at have fået denne hest tilbage på danske hænder. Og Agnete skal selvfølgelig tage sig al den tid hun har brug for og ikke føle sig presset. Det er vigtigt at finde ind til hesten og lære den rigtigt at kende, så partnerskabet bliver rigtigt bygget op til fremtiden.

Og så ved vi jo også, at man først skal ride ned af midten inden man overhovedet kan udtale sig om noget." 

Om Atterupgaards Orthilia siger Agnete:

"Jeg er rigtig glad for at det er lykkes for mig at få så fantastisk en GP hest i stalden. Jeg har altid været vild med Tillie og synes at Fiona har gjort set fremragende på hende. Da jeg fik mulighed for at prøve hende, sprang jeg til og det var faktisk kærlighed ved første ridetur!  

Tillie er veluddannet, velredet og med et fantastisk sind. Jeg er sikker på at vi nok skal finde melodien sammen. Nu tager vi det stille og roligt, lader os ikke presse, men bruger tid på at lære hinanden at kende. Og så dukker vi forhåbentlig op på dressurbanerne på et tidspunkt, men jeg vil ikke forcere noget. Det er vigtigt vi kommer godt fra start og det tager altid længere end forventet at lære en ny hest at kende 100%. Jeg er i hvert fald rigtig glad for at have endnu en skøn hest i stalden."

Atterupgaards Orthilia - helt særlig kvalitet

Fra første gang H2R så denne fantastiske hoppe hos Stutteri Atterupgaard som 4 års, har hun altid haft en helt speciel plads. Allerede dengang stod der "kæmpe potentiale" når man kiggede med fra sidelinien, og det har hun jo bevist til fulde siden. 

Atterupgaards Orthilia har også bevist sine kvaliteter i avlen, da Kristine og Michael Sinding inden salget til Fiona Bigwood havde lavet 7 embryo føl efter hende:

  • To 7 års statspræmiehopper O2 og Ophelia hopper - begge efter Belissimo M.
  • Touche 6 års vallak efter Tuschinski
  • Bravissimo 5 års vallak efter Belissimo M solgt til Caroline Aarosin 
  • Capone 4 års vallak efter Charmeur
  • Chaplin 3 års vallak efter Charmeur
  • Cooper 3 års hingst efter Charmeur solgt til Helgstrand Dressage

Touche har lige gået sit første ridestævne i dag med Sidsel M Riis til +75%, og O2 gik første stævne efter hendes "barselspause" og vandt med knap 79%.

Tille og ikke Tillie, Thillie eller Tilly

NB. Alle medier har siden Fiona Bigwood købte hende kaldet Orthilia for Tillie, og det er den engelske udgave, for rent faktisk er hun altid hjemme på Stutteri Atterupgaard blevet kaldet Tille.

O2 og Selina Solberg Vittinghus efter deres 79% sejr sidste weekend.Photo credit: privat foto/Selina Solberg Vittinghus

O2 og Selina Solberg Vittinghus efter deres 79% sejr sidste weekend.

Photo credit: privat foto/Selina Solberg Vittinghus