Aalborg Dressage Event 2017 – Et stævne for alle

Pressemeddelelse

Sportsrideklubben Aalborg (SAO) afholder for tredje år internationalt dressurstævne på Finstrupgaard, og det udvides i år med alle aldersgrupper. Stævnet er et af de få internationale stævner i Danmark, der planlægges og gennemføres udelukkende af frivillige hjælpere, som vil gøre alt for at stævnet igen i år bliver en succes.

Nordic Baltic Championship 2015 var startskuddet og 2016 var det et CDI3* for seniorer kombineret med et nationalt B stævne for heste. Mange af de unge ryttere, der var med i 2015 har ytret ønske om igen at ride internationalt i Aalborg. De to foregående års stævner har fået mange roser fra ryttere, officials, presse m.m. og sidste år fik klubben renoveret konkurrencebanen som rytterne var super glade for at ride på. Derfor har klubben har taget springet og udvidet stævnet, så her i år er CDI stævnet åbent for pony-, junior- , ung-, U25- og seniorryttere. Sideløbende afholdes et nationalt B stævne for heste, hvilket har vist sig at være en god idé, da en del ryttere fra vore nabolande allerede har tilmeldt sig B stævnet, så de sideløbende med at konkurrere ved CDI stævnet kan medbringe de unge heste og lade dem få noget stævneerfaring. SAO har mødt stor opbakning til at afholde dette stævne fra både DRF og FEI, så der nu er lavet aftale om at afholde stævnet efter samme koncept med samme termin i 2017, 2018 og 2019.

Planlægningen har stået på i flere måneder og proportionerne for B stævnet er allerede godkendt og kan ses på DRF Go!. Schedules for CDI stævnet er lige på trapperne og forventes offentliggjort i uge 12. Aftalerne med de internationale dressurdommere er for længst på plads og i år er det blandt andet lykkedes at få de to 5* dommere Susanne Baarup Christensen fra Danmark og Eduard de Wolff van Westerrode fra Holland til at dømme.

Stævnet afholdes i St. Bededagsferien, hvor CDI3* og CDIU25 starter torsdag d. 11. maj og CDIP, CDIJ, CDIY og B stævnet starter d. 12. maj. Det hele kulminerer med kürklasser lørdag og søndag. Der vil være gratis adgang til stævnet alle dage.

Det er lykkedes at lave en rigtig god aftale med ZibraSport, som vil tilbyde streaming fra stævnet alle dage, så har man ikke mulighed for at overvære stævnet kan konkurrencerne følges her.

Som bekendt er det ikke muligt at afholde internationale stævner uden støtte fra sponsorer. Allerede nu har klubben tilsagn fra mange af de kendte støtter, men håber andre har lyst til at være med til at støtte stævnet, så der også fremadrettet kan afholdes internationale stævner på Finstrupgaard. Klubben vil også meget gerne have hjælp fra frivillige udenfor klubben og håber forældre og andre interesserede vil melde sig som hjælpere.

Stævnet har selvfølgelig sin egen hjemmeside www.AalborgDressageEvent.dk hvor der allerede nu kan findes en masse information.