Stjernestøv i Holte

Weekendens mest opsigtsvækkende ekvipage var uden tvivl Agnete Kirk Thinggaard med hendes nye top stjerne den 12-årige Atterupgaards Orthilia. Og parret skuffede bestemt ikke i deres første optræden på konkurrencebanen. Grand Prix sejr med 75,300% og Grand Prix Special sejr med 76,895%.

Lørdagens Grand Prix var med masser af Tille power, men samtidig også hvor man naturligt nok kunne se at konkurrencesituationen klart var ny for parret, og små usikkerhedsmomenter under vejs med et par tekniske fejl. Efter Grand Prix debuten fortalte en super glad Agnete: "Det er verdens skønneste hest. Der er jo masser af ting der kan forbedres og finpudses, men jeg er SÅ tilfreds med vores debut, efter så kort et samarbejde. Hun er virkelig en fantastisk hest og jeg føler at vi er det perfekte match."

Søndagens Grand Prix Special var allerede med bedre samspil og forståelse under vejs. Speciel piaffe og passage turene var med mere energi. Og som Agnete efterfølgende kunne fortælle, så handler det hele om at finde knapperne. "Jeg fandt nøglen til speeder og bremse i piaffen på opvarmningsbanen i dag, så det var skønt. Kontrollen giver mig mulighed for at få alle hendes gear i spil næste gang." 

Når man har fulgt parrets debut weekend er det naturligt også at nævne Fiona Bigwood. For selvom Orthilia er en helt særlig hest - og altid været, så havde tingene ikke kunne gå op i en højere enhed med et rytterskifte så hurtigt, hvis ikke Grand Prix grunduddannelsen havde været i særklasse takket være Fiona Bigwood og selvfølgelig hendes træner Carl Hester. Citat fra Klaus Balkenhol - "Grand Prix horses are not born - they are made." 

Nu kan hele dressur Danmark bare glæde sig over at Atterupgaards Orthilia er tilbage i Danmark, og forhåbentlig får vi ekvipagen at se på den internationale scene i foråret, med blikket skarp rettet mod sensommerens EM i Göteborg. 

Mere stjernestøv

Bufranco og Charlotte Heering havde deres internationale debut til CDI3 stævnet i Herning i begyndelse af måneden, efter en længere ufrivillig stævne pause grundet øjenproblemer hos Bufranco. Boxen i Herning var en lidt stor mundfuld for den talentfulde og ikke så erfarne Bufranco, så stævnet i Holte var derfor velvalgt som en slags "recovery" fra Herning. 

To super flotte ture generelt med kvalitet, lethed og flot form, og med en Grand Prix Special tur som fra sidelinien mest af alt lignede en tur tæt på, eller på samme niveau som Agnete og Orhilia.

Det giver endnu mere spændende håb for fremtiden i dansk dressur, og en særdeles gunstig situation for landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein frem mod nye store mål. 

Flere af ekvipagerne til stævnet i Holte viste rigtig gode takter, så der er god basis for udvikling fremadrettet, også for de nationale ekvipager.