RETTELSE - Første samling af senior A-truppen med landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein

RETTELSE

Det er selvfølgelig en fakta fejl, at H2R har udeladt Danmark pt. mest internationale ekvipage Mai Tofte Olesen og Rustique, idet de naturligvis også var inviteret med til samlingen, men var lovligt undskyldt grundet deres deltagelse i World Cup finalen.

Mai og Rustique er jo naturligvis også en del af A-truppen (læs nyhed fra 8. februar)

H2R beklager fejlen.


Nyhed 7. april

Den 27. og 28. marts havde Nathalie zu Sayn-Wittgenstein samlet den "danske" del af senior A-truppen, plus Rikke Svane med Finckenstein (som også er en del af A-truppen), der havde taget turen fra Luxembourg.

De øvrige deltagere var: Agnete Kirk Thinggaard, Daniel Bachmann, Anna Kasprzak, Charlotte Heering og Cathrine Dufour.

Første samling i Middelfart

Igen dannede Middelfart Ridecenter rammen om samling af de bedste ekvipager, denne gang under ledelse af Danmarks nye landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein der sammen med holdleder og sportschef Kimi Nielsen havde lavet to dage i både hestens og team åndens tegn.

Hjemmebesøg veloverstået

Den første tid siden Nathalie overtog landstrænerstolen, har Nathalie jo brugt særdeles aktivt, idet hun været på hjemmebesøg hos alle rytterne, og som startskud på udendørssæsonen var det jo planlagt med en samling af A-truppen. Både Anne van Olst og Anders Dahl havde fået "fri" og var derfor ikke med til samlingen i Middelfart.  

Eget team

Med en ny team leder, i det her tilfælde ny landstræner, så følger naturligt også nye folk omkring teamet - det gør sig selvfølgelig også gældende omkring det danske dressurlandshold.

Nathalie har valgt at udskifte den nuværende landsholdsdyrlæge Jonas Rasmussen, og istedet er det nu Nathalie´s egen dyrlæge gennem de sidste 11 år tyske Dr. Siebert, som er tilknyttet landsholdet. 

Dr. Siebert var derfor også med begge dage hvor han så alle hestene i træning, og hvor han bl.a. ved video gennemgangen af de enkelte ridt kommenterede med, og som Charlotte Heering fortæller: "Han var super god og forklarede fra et dyrlæge fagligt perspektiv om (anatomi/biomekanik), de udfordringer hestene har fysisk, når de går på Grand Prix niveau. Super spændende og ikke noget man lige vidste."

Masser fællesskab

De 2 dage bød på masser fællesskab med alt fra morgenmaden til middagen om aftenen sammen, fælles træning, fælles video gennemgang af program ridning, som også var med dressurdommer Susanne Baarup.

Indtryk fra den første samling

"Det var meget positivt. Jeg syntes det har været lærerigt samtidig med at teamspirit og sammenhold er blevet styrket. Nathalie varmede mig også op til alle klasserne i Herning, og det fungerede også rigtig fint for mig. Jeg føler vi har fået et rigtig godt samarbejde allerede", fortæller Daniel Bachmann. 

Agnete Kirk Thinggaard fortæller: "Jeg havde en fantastisk god oplevelse med den første træningssamling med Nathalie. Den første dag red vi undervisning og hun er virkelig dygtig til at se hvor hun skal sætte ind, hun pointerer på fineste måde hvor man skal udvikle sig, og jeg følte virkelig at jeg fik noget rigtig godt med derfra. Jeg havde Zick Flower og Orthilia med, og var meget begejstret for Nathalies gode råd til mig på dem begge. 

Dagen efter red vi Grand Prix for Susanne Baarup og fik mulighed for at høre hendes kommentarer og gode råd til hvordan vi kan samle endnu flere point op inde på banen. Bagefter sad vi i fællesskab alle sammen og gennemgik programmerne på video og kunne stille spørgsmål til Susanne for point osv. undervejs. Indimellem stoppede vi videoen og diskuterede holdning, opstilling, runding, de enkelte øvelsers korrekte udførelse osv. Virkelig lærerigt - også at se de andres, ikke kun ens egne. 

Undervejs begge dage havde vi fysisk træning med Lasse Kristensen også. 

Mega fedt og professionelt setup og virkelig god stemning. Alle bakker hinanden op og jeg tror virkelig at vi er på vej mod en god tid for det danske hold, med Nathalie og Kimi i spidsen."

Den første iagttagelse

Første store iagttagelse i forhold til landsholdet er planlagt til at være til CDI4 stævnet i Hagen som finder sted fra 26. april til 1. maj.

Her stiller Danmark for første gang med mere end fuldt hold. Et signal som H2R vælger at tolke som værende værdien af at Nathalie har overtaget chefrollen, og dermed også har mulighed for at udnytte både sine kontakter og erfaringer, så Danmark får mulighed for at komme til start med et passende antal ekvipager når det er ønsket. 

Til Hagen er følgende ryttere udtaget: 

  • Cathrine Dufour
  • Agnete Kirk Thinggaard
  • Charlotte Heering
  • Anne van Olst (2 heste)
  • Daniel Bachmann (2 heste)
  • Anders Dahl (evt. 2 heste)

Anna Kasprzak har i samråd med Nathalie og Kimi lavet en plan, som hedder at hun skal spare Donnperignon, så han er frisk og motiveret til sommerens store opgaver.