U25 med ridemæssige udfordringer

Dagens international U25 Grand Prix klasse var med velfortjent sejr til svenske Lina Dolk med den 19-årige rutinerede Biggles. Selvom parret ligger ud med en ikke helt velbalanceret fri trav, så overskygger parrets kvaliteter i piaffe og passage turene med tilhørende fyldende overgange konkurrenterne med mange længder. Flot galop tur med gode pirouetter og gode serier. Super flot rytter timing. 

Flot nr. 2 bliver danske Sille Engerman med Darius. Sille rider præcist og får lavet hver øvelse færdig, også selvom man godt kunne ønske sig lidt mere udtryk i øvelserne, men det er jo udviklingen som kommer med rutinen. Der indløber en fejl i etterne og den 2. pirouette bliver lidt ubalanceret. 

Nr. 3 bliver DV vallakken Herbie Hancock Graftebjerg e. Hertug / Michellino med svenske Alva Lander i sadlen. Dagens flotteste trav traversader. God passage og villig i piaffen, selvom det er en noget åben og ufærdig form. 

Husk du kan se alle umiddelbare kommentarer om de enkelte ridt via H2R twitter.

Se resultatet af klassen her. 

De svenske U25 ryttere rider flottere end de danske U25 ryttere

En hård påstand at svenskerne rider flottere end danskerne. Ikke desdo mindre var det fornemmelsen man sad med for langt de fleste U25 ekvipagers vedkommende i dag - selvfølgelig med et par undtagelser.

Indfølingsevnen og timingen blev for de fleste danskere, set fra sidelinien, mere et spørgsmål om at "overleve" øvelse for øvelse, mens der teknisk også var en del af ekvipagerne som så ud til at kunne bruge endnu mere tid på den hjemlige træningsbane inden der blev taget hul på den internationale karriere. Men når det er sagt, så er stævnet i Ålborg jo også en super chance for U25 ekvipagerne for at teste formen i den international atmosfære uden at skulle rejse langt ned i Europa.

Det har altid været en kendt sag at der er et kæmpe skridt fra ponytiden til stor hest tiden, og selvfølgelig er springet igen kæmpe stort fra ungrytter tiden til U25 tiden. 

Det nuværende system hos både ponyerne og junior/ungryttere fungere jo rigtig godt, mens U25 ekvipager tidligere været lidt en "overset størrelse", og har egentlig selv skullet finde sig til rette. Men med den nye landstræner Nathalie zu-Sayn Wittgenstein i spidsen for seniorerne, er U25 jo nu også en integreret del af "Sportsplan 2017".