Sidste og endelige udtagelse til UVM er på Broholm den kommende weekend

3-dobbelt Verdensmester DV hingsten Sezuan og Dorothee Schneider - photo credit: www.koengomes.nl

3-dobbelt Verdensmester DV hingsten Sezuan og Dorothee Schneider - photo credit: www.koengomes.nl

24 ekvipager er klar til den sidste og afgørende udvælgelse til Verdensmesterskaberne for unge heste i Ermelo i Holland, som afholdes fra 3. til 6. august. 

De 3 årgange har været samlet og selekteret første gang den 25. og 26. maj på Vilhelmsborg. Dommerteamet i år består af dressurdommer Gunilla Nyman Faurby og berider Dennis Fisker, mens Birthe Lyder Nielsen har været tilknyttet som mentor.

De 3 årgange som er til start:

Spændende ekvipager er klar

De to dommere Gunilla Nyman Faurby og Dennis Fisker glæder sig meget til at se ekvipagerne igen. Efter den første udvælgelse på Vilhelmsborg i slutningen af maj måned, fik alle ekvipager "lektier for". Udviklingen hos de unge heste sker jo gradvist, så det er jo en udfordring at "nå i mål" uden at komme til at forcere tingene, er de to dommere enige om. Begge dommere fortæller også samstemmende, at der var en super positiv ånd og god stemning på Vilhelmsborg, og siden har flere af ekvipagerne jo også haft mulighed for at prøve tingene lidt af på konkurrencebanerne, og dermed også høstet værdifuld erfaring. De to dommere ser frem til en god weekend, og med en atmosfære på DM banerne på Broholm, som også vil være en test for de unge heste. 

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein er også klar til UVM udtagelsen

Til den endelige udtagelse er landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein også klar på sidelinien, for at være med til at udvælge de ekvipager som skal repræsentere Danmark til UVM.

H2R har fanget landstræneren for at hører hvad hun forventer at skulle se, og iøvrigt hvad Nathalie selv forventer af en top unghest.

"Jeg forventer at skulle se rigtig god kvalitet. Danmark har jo de seneste år været særdeles succesfulde til UVM, så mine forventninger er at de ungheste som er klar til den afgørende udvælgelse er velredne kvalitets ungheste. En top unghest for mig er en hest med 3 reelle gangarter og stor ridelighed. I UVM sammenhæng er det et must med alle 3 gangarter uden svagheder, hvor jeg som rytter bedre kan leve med en af gangarterne som er lidt svagere," siger Nathalie.

"Det er vigtigt at rytteren medbringer den erfaring der skal til, for at kunne præsentere den unge kvalitetshest optimalt," slutter Nathalie.