Suveræne danske ungryttere Josefine og Pernille

De to danske ekvipager med mindst erfaring viste virkelig tænder i dagens kür finale for young riders.

At nå frem til at være blandt de 18 bedste ekvipager er en præstation i sig selv, men begge ekvipager viste ihvertfald i dag hvorfor de vil blande sig i det svære tyske/hollandske top selskab.

Hønnerups Driver og Josefine Hoffmann - photo credit: H2R

Hønnerups Driver og Josefine Hoffmann - photo credit: H2R

Dem skal de andre holde øje med

Et af feltets mest uerfarne ekvipager var nok Josefine og Driver. Selvom Driver er en erfaren herre, så har han jo desværre aldrig rigtig været med på den store internationale scene i længere perioder, men hans "nye" liv som young rider hest under Josefine Hoffmann ser ud til at være præcist det som passer til ham. 

Som Josefine´s mor Heidi Hoffmann siger, så var Josefines erfaring inden hun red ad midten på Driver, alene at have redet MB på en af Heidi´s heste. 

Når Anna Kasprzak fortæller om hendes ture med Driver, hvor han tidligere havde meget svært ved at falde til i stævnemiljøet, og var mildest talt var top stresset fra start til slut, så er det skønt at komme forbi hans boks her i Roosendaal, hvor han står og sover. (Dog fortæller teamet at ankomsten ikke var helt så let, men efter et par boks skift, var Driver endelig tilfreds og rolig). 

Dagens tur starter med dejlig ro rundt om banen. God indridning og parade, men ud af paraden lægger Driver an til at ville piaffere, men Josefine får ham hun i trav gearet. Det var en ren WOW trav tur, super balance og udtryk og musikken understøtter flot hele vejen. God skridt tur, men med en smule spændinger. Starter rigtig fint ud i galoppen, changement efter fri galop til K bliver desværre ikke rent gennemsprunget, ligesom den 2. halve galop pirouette bliver lidt ubalanceret på vej ud, og Josefine får lagt changementet i hjørnet i stedet for ved hjørnebogstavet. Flotte serier på let buet spor, den sidste overgang til trav før afslutningen ad midten bliver lidt ubalanceret og sen. 

En ekvipage som de andre skal holde øje med i fremtiden, for der er så meget mere end dagens 72,875% - det ser "bare" ud til at handle om rutine. Parret slutter som nr. 7. 

Hoelgaard´s Armani og Pernille Pilborg - photo credit: H2R

Hoelgaard´s Armani og Pernille Pilborg - photo credit: H2R

Kvaliteten skal have tid til at blomstre

For den unge og uerfarne ekvipage Hoelgaard´s Armani og Pernille Pilborg var mesterskaberne sidste dag endnu en flot opvisning i hvordan tingene kan udvikles under vejs. 

En super velredet tur, hvor Pernille holder roen hele vejen, og hvor man tydeligt fornemmer de små indre spændinger hos Armani, når han fnyser i serierne. Mange flotte ting og god kvalitet, hvor man kun kan glæde sig til når Pernille kan få lov at ride lidt mere under vejs. Og som landstræner Ulrik Sørensen også siger efter turen, så fungerede opvarmningen også rigtig godt i dag, hvor det primært handler om afspænding og kontrol, som Pernille så kan bringe med på banen. 

En ikke uvæsentlig detalje i hele set-up´et omkring Hoelgaard´s Armani og Pernille Pilborgs er Pernilles kæreste Mads. Mads som til daglig er tømrer og intet har med heste at gøre, er "the solid rock" når Armani og Pernille er til stævne. Der er 100% tillid mellem Mads og Armani, og det betyder at han er manden som kan fører Armani og Pernille på banen - og han er den eneste som mestre den vigtige "øvelse", da Armani er helt tryg når Mads lige har let i fat i tøjlen. Og set over dagene har denne opgave også vist sig uundværlig, og skønt at se han i dag blot skulle følge ekvipagen nogle få meter ned af langsiden inden han kunne slippe dem.

Parret slutter som nr. 10 med 71,400%.

På billedet herunder er det Mads i den røde t-shirt, med holdleder Rigmor Kristensen og landstræner Ulrik Sørensen ved siden af. 

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more