15-årige Kristian Würtz Green siger farvel til nogle fantastiske pony år

Kristian Würtz Green med Schuberts Don Diablo til Equitour Aalborg - photo credit: H2R

Kristian Würtz Green med Schuberts Don Diablo til Equitour Aalborg - photo credit: H2R

Kristian debuterede sidste år i marts måned i Stadl-Paura med begge sine ponyer Lilo L og D´artagnan, og derfra er det gået rigtig stærkt. Kristian og Lilo L var med på det sølv vindende pony team til Europamesterskaberne sidste år på Vilhelmsborg.

Til det internationale stævne i Ålborg i maj måned i år debuterede Kristian som junior med Schuberts Don Diablo e. Don Schufro, som familien Würtz Green selv har avlet. Ekvipagen var med til at vinde de nordiske mesterskaber i Sverige i slutningen af juni måned. 

Det endelige farvel til pony tiden med Europamesterskaber i Kaposvar i Ungarn

H2R fangede Kristian da han og familien, mor Mette, far Per og lille søster Astrid alle var klar i Ungarn til Europamesterskaberne, for en lille sidste historie om Kristian´s oplevelser under vejs. 

Astrid. Kristian, Mette og Per - privat foto.

Astrid. Kristian, Mette og Per - privat foto.

"Vi ankom som sagt om søndagen efter en lang og varm rejse, som tog godt og vel to dage. Første klasse red Lilo L og jeg PRT i holdkonkurrencen. Det var fed tur til 71,2%, og jeg var første danske rytter. I mellemtiden heppede vi på de danske springrytter, og samtidig havde vi så også en god opbakning fra deres side. Da Louise skulle på banen blev der et kæmpe uvejr, og de blev nødt til at flytte de sidste ryttere og medaljeceremonien til den næste dag. Om torsdagen var der hviledag, og vi red vores ponyer om morgenen. 

Drengene tog på fisketur, godt nok ikke som forventet, for vi havde ingen fisk med hjem.

Om fredagen red jeg PRM til 72,7%, havde en god tur hvor tingene flød. Marginalerne var desværre ikke med mig denne gang, så jeg var desværre ikke kvalificeret til kür. Jeg sluttede i det tekniske program som nummer 8 i klassen.

Det har været en kæmpe oplevelse, med utrolig gode faciliteter, selvom det har været varmt har forholdene været gode. Der har været en god stemning, og vi har fået spist en masse lækkert mad og fået set lidt af Ungarn.

Nu har jeg prøvet og være med de sidste to år, og det har været nogle fantastiske oplevelser ponyerne har givet. Nu forsætter min karriere over på hest," fortæller Kristian.

Den specielle fisketur

Ingen fisk på en fisketur, det krævede lidt mere forklaring fra Kristian. 

"Det startede med at vi ville lave en lille hyggelig herretur. Vi bestemte os for, at vi skulle ud og fiske. Men det gik ikke som regnet med. Vi havde spurgt en guide på stævnepladsen, hun fortalte en masse spændende omkring en sø. Men da vi ankom til søen, var der ingenting, kun nogle få lokale fiskere. Så vi begyndte at lede både med telefoner (google maps) og vi kørte rundt. Men da vi manglede udstyr måtte vi køre hjem UDEN fisk.

Ikke engang på telefonerne kunne drengeflokken finde fisk - privat foto. 

Ikke engang på telefonerne kunne drengeflokken finde fisk - privat foto. 

Vi havde kørt over en time for at komme til søen, og da vi kørte tilbage til stævnepladsen, opdagede vi at den lå 5 minutter fra pladsen," fortæller Kristian med smil i stemmen. 

Lige nu står den på ferie til Kristians to stjerne ponyer Lilo L og D´artagnan, og de vil begge være til salg og klar til at nye ponyryttere, som forhåbentlig kan få lige så gode oplevelser som Kristian har haft. Kristian´s lillesøster Astrid er også så småt ved at være klar på stævnepladserne, og hun har selv et par rigtig gode ponyer.

Familietur under EM i Ungarn - privat foto

Familietur under EM i Ungarn - privat foto

Den enlige ponylandsholds dreng

H2R har også fanget ponylandstræner Jette Nevermann for en lille snak omkring "den enlige hane", som har gennemgået en rivende udvikling, og som nu er klar til at rykke op i juniorrækkerne. 

"Kristian var, da han var lidt yngre, en smule tilbageholdende og afventende, men han har udviklet sig til at være en frisk ung fyr, som ikke er bleg for at gå forrest og sætte gang i alle pigerne. Han er altid klar på et godt grin, men er super god til at swifte over til at være top seriøs, målrettet og har også god forståelse for at sætte både sig selv og sin pony op til opgaven. Kristian har udviklet sig til at være en følsom og teknisk dygtig rytter trods sin unge alder. Han har en god forståelse for hvordan en hest skal bruge sig.

Jeg synes det er skønt med drenge i vores pony sport. Jeg fornemmer også tydeligt at det giver noget positivt socialt til vores ponystævner, da det jo naturlig kan minimere noget af den "tøsefnidder" der jo tit kan være. 

Det er super spændende at Kristian allerede nu har haft mulighed for at tage hul på næste step blandt juniorerne, sideløbende med at han har gjort sin ponytid færdig. Jeg glæder mig selvfølgelig til at følge lidt med på sidelinien, ligesom jeg jo altid holder øje med hvordan det går for "mine ponyryttere" i fremtiden," slutter ponylandstræner Jette Nevermann.