"Få styr på dine dressurprogrammer" - point at hente ved de små detaljer

1000w-3.jpeg

I tirsdags var Vallensbæk Ridecenter værter ved et arrangement med fuld opbakning fra dressurfolket. En af deltagerne var Sanne Glargaard, som også havde valgt at bruge aftenen på at “Få styr på dine dressurprogrammer” under kyndig vejledning af international top dommer Leif Törnblad. 

Fra kurset fortæller Sanne Glargaard:

“Et fyldt cafeteria på Vallensbæk ridecenter  dannede rammen om en lærerig aften, hvor international dressurdommer Leif Törnblad gav et godt indblik i hans anskuelse af forskellige elementer omkring dressurprogrammer fra et dommerperspektiv. Denne første aften danner udgangspunkt for to efterfølgende praktiske gange, hvor der skal rides dressurprogrammer på forskellige niveauer. 

Leif startede med at gennemgå den klassiske træningsskala og forklarede, hvordan ridning, såvel som det at bedømme et dressurprogram, har udgangspunkt heri, ligegyldigt hvilket niveau der er tale om. En god pointe at have som rød tråd igennem den efterfølgende, meget grundige gennemgang af et konkret dressurprogram. Her var der tale om Intermediaire I, som Leif gennemgik øvelse for øvelse visuelt suppleret af videomateriale. Specielt blev der lagt vægt på forståelsen af, at det er hele øvelsen dommeren har til opgave at bedømme, fra bogstav til bogstav, og ikke kun den del man som publikum oftest fokuserer på. Eksempelvis, at overgangene ind og ud af en øgning er nøjagtig så vigtige som selve øgningen, hvormed Leif pointerede, at der kan være mange point at hente, ved at træne på de “små” detaljer, hvilket er noget alle kan gå hjem og gøre. 

Sidste del af aftenen var helliget kür programmer, ligeledes på forskellige niveauer; pony, junior, youngrider og grand prix. Her blev der delt ud af gode råd omkring opbygningen af en kür, do`s and don`ts og fif til at lave en kür der falder i dommernes smag, hvilket ligeledes blev illustreret med videoeksempler. Leif svarede løbende på spørgsmål om stort og småt og der var en god stemning, og noget at tage med hjem for alle på forskellig niveauer.

Nu venter de to dage hvor teorien fra kurset skal omsættes i praksis den 2. april og den 23. april,” slutter Sanne.