Den gode ridning giver ikke kun medaljer her og nu

Søren Wind og Diego under årets EM i Italien - foto: Lily Forado

Søren Wind og Diego under årets EM i Italien - foto: Lily Forado

Er succeskriteriet medaljerne?

Et veloverstået EM for juniorer, children, ungryttere og U25 er netop afsluttet. Og ja, det blev til flere flotte danske medaljer i alle kategorier, så målsætningerne bliver nået, når man repræsenterer sin nation ved store mesterskaber ✅

H2R har i flere år fulgt ungdommen, dog lidt moderat fra sidelinien, men synes efter det her mesterskab, at der er god grund til ros, når vi snakker ungryttere og U25 (hverken kan eller vil naturligvis kommentere på blot procenterne hos juniorerne og children, da det ikke var muligt at følge med via live stream, men naturligvis også flotte resultater der.)

Kvaliteten i ridningen giver det rigtige afsæt i sporten

For de danske ungryttere, og U25 ekvipager, var fællesnævneren uden ´men´ alle red nydeligt og velbalanceret med super godt overblik. Og med nydeligt menes der også effektivt og blødt, men andre ord grundlæggende super god fornemmelse hos den enkelte rytter for hvad der sker under dem, og hvordan de agerer, korigerer og indvirker lettest muligt hele vejen, og måden de formår at komme videre på, også selvom der måske opstår uoverensstemmelser. Selvfølgelig medbringer de alle en større eller mindre portion erfaring, men det bringer bare ikke alene de gode resultater.

De unge mennesker som repræsenterede de danske farver hos både ungrytterne og U25 repræsenterer alle kvalitetsridning med den rigtige fornemmelse inde på banen, flot attitude og fin opstilling - det skal Danmark huske at dyrke endnu mere.

Opbakningen giver mulighederne

Bag alle ekvipagerne står naturligvis et super vigtigt team. Forældreopbakningen er altafgørende, og ikke mindst den træner og mentor, som de unge mennesker får deres hjælp fra. Træneren til hver enkelt af de unge ekvipager kan være pavestolt - uanset medaljer eller ej, de unge ryttere her har alle fået en uvurderlig værktøjskasse med fra det niveau de nu er nået til, og er uden tvivl både motiveret og nysgerrige for at tage springet videre - tak til trænerne for at formidle den gode ridning hele vejen.

Man sidder faktisk med fornemmelsen, efter sådan et mesterskab, at her er basis bygget for fremtidens seniorer, når Danmark skal ud i den store verden, og følge i fodsporene på bl.a. Cathrine og Daniel.