Michael Søgaard klar med næste DM hest og flere talentfulde ungheste på vej

Slæbækgård´s Santino og Michael Søgaard gør klar til deres første DM - foto: H2R

Slæbækgård´s Santino og Michael Søgaard gør klar til deres første DM - foto: H2R

Fra føl til Grand Prix

Mens vi venter, har vi fanget berider Michael Søgaard som nu, ligesom alle andre, har været nødt til at sætte stævneprogrammet på pause.

Michael Søgaard har gennem en længere årrække indkøbt føl, herunder bl.a. på Dansk Varmblods Eliteauktion, og en del de indkøb har han allerede høstet succes med på konkurrencebanerne, mens han har flere spændende unge talenter på vej. 

Hvorfor indkøb af føl?

“Egentlig startede det vel med, at priserne på unghestene for ca. 10 år siden var kommet op i et niveau hvor jeg ikke synes jeg kunne være med længere, og i stedet vendte jeg blikket mod føllene, da de var i en prisklasse som var mere overskuelig, og så måtte jeg jo håbe på der var en stjerne imellem. Her ca. 10 år og en flok heste senere, synes jeg det har været en spændende rejse med et tilfredsstillende resultat.”

Første føl indkøb klar tll DM

“Det første føl jeg jeg købte, mener jeg var Slæbækgård´s Santino e. Sir Donnerhall / Carano (født 2009), avlet af Dorte Bak Himmelstrup. Selvom Santino indimellem har været noget af en mundfuld, så er han nu uddannet til Grand Prix, og jeg har startet to gange til små stævner med gode point. Lige for tiden lægges der hånd på en kür, da det er min plan at ride DM når muligheden byder sig igen.”

“Gallardo V (født 2008) e. Gribaldi / De Niro, avlet af Iben Kamp. Jeg købte Gallardo som føl, og han gik Grand Prix som 8 års. Han var super lærenem, ikke den store gangmaskine, han går nu i USA.

Fredensdals Fountain (født 2010) e. Fürstenball / Stedinger, avler Linda Falensteen og Martin Strande. Jeg købte Fountain som 1 års , og solgte ham sidste år til en af mine Grand Prix ryttere Helene Melsen, og han er godt på vej til Grand Prix.

Atterupgaards Bravissimo (født 2012) e. Belissimo M / Gribaldi og Atterupgaards Don Ferrante (født 2012) e. Don Frederico / Stedinger, to lovende føl, begge avlet af Stutteri Atterupgaard. Bravissimo blev desværre ikke stor nok til mig, og han er solgt til Caroline Aarosin, mens Don Ferrante blev solgt til Nanna Gajlhede, men et uheld gjorde at den desværre måtte aflives.”

Gallardo V - foto: H2R

Gallardo V - foto: H2R

“Jukebox (født 2011) e. Jazz / Rubinstein, avlet af Jytte Koster, og købt som føl på Dansk Varmblods Eliteauktion, og vandt jo Unghestechampionatet i 2015. Han kan det meste efterhånden og er i mellemtiden blevet en voksen herre på 180 cm, så lige nu handler det mest om mere styrke.”

Jukebox vinder af Unghestechampionatet i 2015 - foto: H2R

Jukebox vinder af Unghestechampionatet i 2015 - foto: H2R

Ungheste på vej

“FA High Five (født 2014) e. Bon Bravour / Solos Landtinus, avlet af Anja L. Eskesen og Frank Ewald. High Five blev nr. 3 i Scandinavian Open i Falsterbo , stor pige på 179 cm, en meget vågen nerfig dame, men super spændende og talentfuld at arbejde, håber hun går hele vejen.”

Gørklintgårds Montreal DWB (født 2015) e. Metall / Sunny-Boy, avler Stutteri Gørklintgård. Montreal var kvalificeret til championatsfinalen på Blue Hors i efteråret, men desværre måtte vi trække ham fra a-finalen da han var lidt for overvældet. Det er en frisk hest med tre gode gangarter og heldigvis er han tamt nu, så jeg er lige begyndt at ride ham selv.

6 års vallak e. Sezuan / Totilas, indkøbt som 3 års og avlet i Holland. Han kommer snart til salg, da han desværre bliver lige det mindste til mig men meget lovende hest.”

Sammen med Janni Thermann og Bjarne Mark købte jeg et føl på eliteauktionen Springborgs Ebony e. For Romance I / Jazz, som nu er blevet 3 år.

I 2018 indkøbte jeg hoppeføl e. Governor / Zonik, avlet af Suzanne Wibholm som jeg i dag ejer sammen med Anne Lyngby.

Min kollektion af ungheste tæller også den her spændende herre:

Flere Kokholm heste i kollektionen

“Jytte Kolster havde en særlig evne til at få mig overtalt til at købe flere af hendes afkom, på trods af at jeg egentlig havde heste nok, men hun tog ikke et nej for et nej , så derfor har jeg flere gode kokholm heste i stalden nu.

Dark Horse (født 2015) e. De Niro / Blue Hors Zack. Dark Horse har en god galop og god skridt, og en trav som er udviklingsbar. Lige nu er den sendt ud i ridning og jeg har ikke set den i et stykke tid. Den var svær som helt ung men er heldigvis blevet tam nu.

Kokholms Daisy (født 2014) e. De Niro / Milan. En bestemt dame, som er ved at arte sig godt, og som en af mine elever rider lige nu, da hun har et godt tag på de specielle hopper.

Og så har jeg også en e. San Amour lavet på Jukebox mor, en super smart hest, som lige nu er udlånt til stortalentet Josefine Gert Nielsen.”

2019 føl indkøb

På Dansk Varmblods Eliteauktion sidste år købte jeg et hingsteføllet Flawless e. Floriscount / Goldfinger V.D.T

Og så har jeg købt to føl direkte fra avlere, et hoppeføl efter Janeiro Platinum / Florencio og et hingstføl efter Quaterhit / Totilas.

Indkøb med potentiale

“Der ligger et stort arbejde forude, og som Tonny Jensen altid belærer mig om, med en løftet pegefinger, “du kan ikke købe en god hest, men du kan lave en”. Det er jo ikke helt løgn, og med mine føl indkøb forsøger jeg at købe forudsætningerne for det kan blive en god hest”, slutter Michael Søgaard.