4 års championatet med Patrik Kittel som testrytter for 3. år i træk

Selvom der var nogle klumper i livestreamingen til en start fra 4 års klassen i dag, så blev det igen en super oplevelse.

Når en af verdens bedste ryttere sætter sig i sadlen på en ny og ukendt hest, får man som tilskuer bare en ekstra dimension af hestens kvaliteter og svagheder. De velredne unge heste får altid rosende ord med på vejen. Det fakta at de svarer for hjælpen og bliver i en let og ubesværet selvbæring giver naturlige plusser på skalaen. 

Selvom nogle heste i første omgang var lidt overraskede over Kittels lange ben, lod han hver enkelt hest vænne sig til situationen, og ingen af hestene lod sig mærke med ændringen i negativ retning når test-turen var slut. Og som Kittel beskrev det overfor publikum, så var det jo en helt naturlig reaktion.  

Dagens test ridning blev Kittels sidste i denne omgang, og han takkede for tilliden og ikke mindst for muligheden for at ride de bedste 4 års svenske heste. Hvem næste års testrytter bliver vides endnu ikke. 

Flere danske "gener"

Fra toppen var det Fürstenball / Brentano II sønnen Final Countdown med Emile Nyreröd som havde været suveræne med følgende karakterer: trav 8.8 - skridt 9.0 - galop 8.9 - løsgjorthed 8.8 - samlet indtryk 9.0 = 8.90. En aktiv og meget velgående hest. Under Kittel med lidt spændinger under vejs, men stadig med høj kvalitet og ridbarhed.

Gørklintgårds Quinto e. Quaterback / Sunny Boy får følgende kommentarer med fra Kittel: "lovely tr mechanic, 3 good gaits, future horse, need more own power". Placeret som nr. 4 i finalen.

Fireball Macohl e. Fürstenball / Rosentanz opdrættet af Lise Rasmussen får 9,7 for ridelighed og 9.3 for potentiale.

Amplemento e. Ampere / Sir Oldenborg ejes af Gunnarlunda og blev redet af danske Jacob Nørby Sørensen. Kommentarer fra Kittel: "Fantastic canter uphill, super for the aides, nice straight - 8,5 ride ability 8,5 for potential."  Ekvipagen er iøvrigt også kvalificeret til DRF´s championatsfinale i Odense.

Dagens bedste kommentar fra Kittel

Den kom da Kittel skulle kommentere på sit rid på Valerian e. Vivaldi / Florestan som blev redet af Sofie Lexner. 

"Sweden has now their own Totilas - ride ability 9,8 - potential 9,8" og der var heller ingen tvivl om at Kittel strålede på ryggen af den imponerende Vivaldi søn, som Sofie Lexner fornylig har købt hos Gunnarlunda og Helgstrand Dressage. I den indledende runde opnåede Valerian følgende karakterer: Trav 8.4 - skridt 8 - galop 8,5 - løsgjorthed 8,2 - samlet indtryk 8,5.

Som 2,5 års blev Valerian fremstillet til DV´s forbesigtigelse, hvor han deværre ikke opnåede adgang til Herning.