Den "australske drøm" blev til virkelighed

For nøjagtig 3 år siden havde tidligere landsholdsrytter Lone Jørgensen og hendes mand Uli Eggers købt enkeltbilletter til Australien.

Hvorfor og hvordan ser hverdagen ud down under i dag, er et par af de spørgsmål som H2R var nysgerrig for at høre mere om.

Hvorfor turen præcist skulle gå til Australien dengang i rykkede pælene op i Tyskland for nu 3 år siden?

"Tilbage i år 2000, da vi var i Sydney til OL, fandt vi ud af, at vi faktisk rigtig godt kunne lide Australien, og at det kunne være et sted vi gerne ville flytte til engang. Men det siger man måske tit, når man har tilbragt ca. 7 uger i super stemning og godt klima."

"For omkring 8-9 år siden blev jeg spurgt af en australsk pige Fiona Selby, som søgte en træner, om jeg kunne være interesseret i det. Det sagde jeg ja til, men kun hvis det skulle være hver 4.- 6. uge, da det ellers ikke er til at få lært rytterne noget med 2-3 gange om året."

"Efter at have gjort det i ca 5-6 år, var det som om vores egen "australske drøm" naturligt rykkede tællere på, og vi begyndte seriøst at snakke om muligheden for måske at flytte herud."

"Vores datter Monica var 20 år og "voksen" , og havde en uddannelse, så hvis ikke hun ville med havde hun mulighed for at stå på egne ben. Hun ville faktisk blive da hun lige havde fået en ven, men det varede desværre (for hende) ikke ret længe, og hun besluttede at komme herud, hvilket vi jo var super glade for."

"Fra beslutningen var taget tog kun ca. 8 måneder til vi var flytteklar. Det værste var at få et/det rigtige visa. Tror de ved alt om os nu. De var ca, 75 A4 sider der skulle udfyldes, så hvis ikke man virkelig vil, så slutter den "australske drøm" allerede her."

Hvordan ser dit/jeres hesteliv/hverdagen ud i dag?

"Vores hverdag er meget forskellig fra da vi boede i Tyskland. Uli er som regel her hjemme og tager sig af hus og "have" (14 Acer = ca 10 tdl) og vores 3 hunde. Tror aldrig vi bliver færdig med at bygge, udvide eller renovere, men sådan er det jo når man har stald, ridehal og stooort grundstykke."

"Jeg er som regel ude at undervise hver dag, eller har ryttere der kommer hertil. Er også ude med ryttere til stævner og giver kurser i Canberra, Sydney, Perth og New Zealand, og er samtidig State coach for Victoria (delstaten vi bor i), så det er nok at se til."

"Vi har fået nogen rigtig gode venner her, som faktisk ikke har ret meget eller ingenting med heste at gøre. I Australien er det sociale liv meget vigtigt, så vi mødes tit med vores venner. Og Uli mødes hver lørdag med drenge klubben til kaffe hos bageren (den eneste i 30 km omkreds). Monica har fået en sød australsk fyr, så vi er alle tre faldet rigtig godt til." 

Hvor mange heste har du selv i stalden?

"Vi har kun 2 heste her, min 3 farvede og vores datters springhest."

"Vi har 6 bokse, og resten er der kun heste i, hvis nogen kommer for et par uger eller de skal på ferie og jeg rider deres heste. Vi vil helst ikke have faste heste opstaldet, da vi godt kan lide at være helt vores egne herre." 

"Min egen hest er 6 år gammel, en hoppe efter Rosenstein som er en Blue Hors Romanov, moderens side er 2-farvet. Hun kom for ca 3 måneder siden, så jeg er selvfølgelig ikke nået så langt med hende endnu, da hun kun var let redet da hun kom. Så vi må se hvad det bliver til."

 

Hvordan er dressurlivet langt væk fra de europæiske baner?

"Selvfølgelig er sporten i Australien helt anderledes end i Europa, men der er stor efterspørgsel på gode trænere, og efter 5-6 år havde vi fået mange ryttere og venner, så vi flyttede ikke her til uden at vide en del om både Australien og allerede have stiftet gode relationer/venskaber."

"Vi tror på at der kan gøres meget for sporten her i de næste år, og langt de fleste ryttere er meget interesserede og motiveret for at lære noget."

Egne ambitioner?

"Jeg må tilstå at jeg kun er interesseret i at komme ud at starte, hvis jeg har en virkelig god hest. Vi har været til så mange stævner de sidste 20 år, med gode heste og super resultater, at mindre ikke kan gøre det - så hellere ned til stranden som er for enden af gaden (800 m)".🏖

"Jeg tager det sandelig alvorlig når jeg rider, men som vi altid har sagt; hestene viser os vejen .."

Lidt facts om Australien

  • Mange ting er enklere end i Europa og australierne tager det lidt mere easy going, man skal geare lidt ned. 
  • Just Down The street ...er alt mellem 1 km og 3 dage.
  • Australien har faktisk flere regler end Tyskland og flere af dem er ret underlige -.lastbiler må køre lige så hurtigt som person biler. 

Er der ting/mad som du bare må have?

"Eftersom der findes Aldi og internet i Australien, kan man bestille/købe mange tyske og danske madvarer her. Der er tyske og danske butikker i Melbourne, hvor man kan få næsten alt, plus "Danish House" hvor der er smørrebrød på restauranten, så vi mangler ikke rigtig meget her - det skulle da lige være en ægte hotdog!"

"Dog er Australien et meget dyrt land at leve og bo i, men man kan altså også tjene gode penge hvis man gider," slutter en tilfreds emigrant, som lige nu nyder meget varme sommer temperaturer down under.