Dag 1 til JBK Horse Festival med høj sol og danskerne i topform

Junior team test 

Sille Engermann og Darius understreger med formiddagens sejr at de er klar til årets team-opgaver. Sille rider til og får udnyttet mulighederne med godt overblik i både god form og balance hele vejen idag. 

Se resultatet af klassen her. 

U25 Intermediaire II

Dagens bedste ekvipage i U25 feltet var Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy. Selvom den spanske dommer synes at undervurdere præstationen med blot (68,4%), så må man bare konstatere at det modsatte gjorde sig gældende hos danske Lone Dichmann, som tilsyneladende var mere end almindelig opstemt over ekvipagens præstation med knap 78%! 

Generelt en god ramme hele vejen - umiddelbart en lidt mere open form end man tidligere har set Cassidy i. Passagen er god mens piaffen idag bliver lidt knap på rytmikken og aktiviteten, men det ligner mest af alt et spørgsmål om at sikkerheden ikke helt er på plads endnu. Den sidste midterlinie ser ud som om Cassidy mest af alt mener at det må være afslutningen på en Grand Prix tur, da han vil piaffere istedet for at fortsætte i passagen hele vejen. 

Twitter: open h, nice zz, good pa, bit cautious pi, wk+, 1st hp/pio+, 2nd pio lost a bit ca, superb series, tension centerl

Se alle umiddelbare kommentarer om dagens U25 ekvipager her. Resultatet af klassen her. 

Young Rider Team test 

38 startende, med Kristina Rasmussen og Dupran som nr. 2, men ligesom H.C. Matthiesen som sad ved C så det, så lignede parret bestemt vindere. Super flot kvalitet, god form og power. Blot en lille uoverensstemmelse i changementet mellem zig-zag galoppen. Og iøvrigt også klart de 3% foran vinderen!

Maja Andreasen og Skjoldgaard Monte V er klar til opgaven, og man fornemmer tydeligt samarbejdet mellem træner og rytter, da Maja rider til som Joachim ville have gjort det. Der indløber 2 mindre ting under vejs. Men super skarp og målrettet tur.

For begge de to topplacerede danske piger fornemmer man tydeligt deres fornemmelse for hvad der sker under dem, og hvordan de formår at udnytte turen optimalt. 

Se resultatet af klassen her. 

NB. desværre havde Kathrine Springborg langt fra en optimal tur sammen med May Candeloro. Michellino sønnen havde allerede inden starten set "noget" og Kathrine valgte at bakke forbi A og ride ind. Men desværre var "løbet kørt" og efter at have kæmpet mod det umulige, valgte Kathrine fornuftig at opgive.

Imorgen venter de individuelle programmer for hhv. juniorerne og ungrytterne.