Dagens fantastiske 1. del af team konkurrencen

Europamesterskaberne er dressurens ypperste mesterskab, måske ikke i den officielle ranking, men for Europas dressur entusiaster bliver konkurrencen og intensiteten i konkurrencen bare ikke større end til et EM.

Og med en kulisse som Aachen er scenen sat. Alt er stort og alligevel emmer stedet af hygge og i det hele taget en god atmosfære. Vejret var bedst med formiddagens ekvipager med lunt og overskyet, som over middag blev til ret varmt og solrigt.

Venlige "guider"  

Et smil og "bitte" er det man bliver mødt med, hvis man spørger en af de utallige mange hjælpere som er tilknyttet stævnet. Det kan nok ikke være helt forkert når en erfaren herre som Patrik Kittel har udråbt stævnet til at være det bedst organiserede stævne i verden. (Detalje som understreget tingenes tilstand - på parkeringspladserne hvor der er shuttle service i løbet af dagen, er der både bemanding og belysning indtil parkeringspladsen er tom).

Dagens highlights

Dommer ved K i dag var danske Susanne Baarup, hendes helt korte sammefatning af dagens felt var: "Meget højt kvalitetsniveau på førstedagen, og alle ekvipager med mesterskabskvalitet".

Arlando og Diederik van Silfhout gjorde igen deres arbejde med super stil. Som han efterfølgende fortæller i et interview så viste Arlando jo allerede sidste år med hans blot 9 år, at han kunne træde til i mesterskabssammenhængen som reservehest i Caen, og han nu med 1 års erfaring mere, nu også virkelig fylder sin teamposition ud.

Tille (Atterupgaards Orthilia) og Fiona Bigwood indtog stadion i Aachen. Inden starten fortalte Fiona at hun havde haft nogle super træningspas i Aachen og at hun følte sig velforberedt til opgaven, omend det store stadion jo var helt nyt for Tille som lige nu skulle gå sit 7. internationale stævne. Skal love for at de skuffede hverken deres team kammerater, dommerne eller publikum. Det er en hest som giver en helt særlig "wow" oplevelse når den starter ud og vender skrådt igennem den første gang, så er man bare fanget. Den sidste frie trav der flyver Tille næsten rent bogstaveligt - helt vildt at opleve, og endnu sjovere at se Carl Hester som også træner Fiona, tage hænder op til hovedet med udtrykket "neeeej, går det?", da Fiona sætter Tille afsted - men det lykkedes 100% flot.

Franske Pierre Volla med den 9-årige KWPN hoppe Badinda Altena e. Tolando/Goodtimes gav dagens mest positive overraskelse. Måske ikke umiddelbart med de mest iøjnefaldende point 70,357%, men alligevel deres Personlige Bedste. En tur hvor Pierre Volla havde 100% timingen iorden, specielt i galopturen som tidligere har givet større eller mindre fejl pga. spændinger hos den unge hoppe. Stort cadeau til top timing og et super flot billede.

De to danske ekvipager normalt med solide fejlfrie Grand Prix ture

Rikke Svane og Finckenstein TSF var dagens første dansker på banen. Parret leverer en rigtig god travtur. Desværre kommer parret lidt skævt igang med deres galop tur med et et helt flydende anspring, og det virker lidt som om Finckenstein ikke svarer helt der fremme hvor Rikke plejer at have ham. Der indløber fejl i øgning hvor han changere inden hjørnet og ligeledes indløber der fejl i etterne. Den sidste overgang til trav ved M bliver også lidt sen.

Mikala Gundersen og My Lady kommer godt fra start, bortset fra at My Lady ikke synes hun skal blive fremme med snuden i paraderne, men ellers med en god og udtryksfuld travtur, gode piaffe og passage ture generelt, og en god galoptur. 

Nu ligger "bolden" hos Daniel og Anna som begger er klar imorgen hhv. kl. 14.30 og kl. 18.30. 

Iøvrigt super godt at der var indlagt en 2 timers middagspause.