Stutteri Pilekær - "vi keder os aldrig"

Med 3 føl udtaget til Dansk Varmblods Eliteføl auktion, og de 2 dyreste føl solgt på Følauktion Syd i region 4, var det oplagt at finde ud af hvem er egentlig personerne bag Stutteri Pilekær og hvordan er de nået til deres succes.

Anne Mette Rossen (36 år) og Lars Langendorff (38 år) er folkene bag Stutteri Pilekær i Aabenraa.

Om Stutteri Pilelkær fortæller Anne Mette:

"Stutteri Pilekær startede for 16 år siden med en samling af hopper med middelmådig kvalitet, som vi løbende frem til nu har skiftet ud med hopper af højere kvalitet. 

Lars og jeg mødtes hos min moster og onkel (Aage Brunhøj Jensen) som avlede DV heste, og som havde en lille rideskole i år 2000. Lars havde en almindelig ridehest og en avlshoppe, og jeg havde min konkurrencehest opstaldet der. Lars var kok og jeg læste til lærer, og vi begyndte at hjælpe hinanden med hestene og begyndte at købe ponyer sammen, som jeg red og som vi solgte." 

Finette Guldbjerg startede det hele

"Lars havde en avlshoppe der hed Finette Guldbjerg e. Victory / Frühling / Gay Baron xx, som startede det hele. Da min konkurrencehest gik på pension, købte jeg hoppen 'Flying Dancer' (Olympic Ferro/Davignon) - den ville ikke være ridehest, så den blev sat i fol. Samtidigt blev Lars og jeg kærester. Efter to år købte vi en nedlagt ejendom ved siden af min moster og onkel og byggede en stald. Herefter gik det stærkt med hestene. Vi var heldige at få rigtig gode føl på Flying Dancer og især Shakiro Pilekær e. Don Schufro / Ferro slog navnet fast, da berider Lotte Straarup (hende bruger vi til alle hestene) havde Shakiro med i 4 års championatet og vandt alt, med bl.a. årets højeste point til egnethedstesten. Vi solgte Shakiro til Helgstrand Dressage.

Siden hen har vi fået solgt de føl vi har lavet ret hurtigt. I 2013 døde min onkel Aage Brunhøj Jensen og vi overtog hans gård. Efter en total renovering i 2015, flyttede vi derhen og bor her nu.  Vi solgte alle hans heste på nær sølvmedaljehoppen 'Mon Cherie' (Danone ll/Dream of Glory)."

Internationalt format

"Siden har vi købt hopper til og har nu 11 avlshopper, heriblandt to 2 års hopper, som skal til kåring til sommer. Vi vælger hopper der har gennemavlede dressur gener i flere generationer, og så gælder det om at følge med, og se hvad top elite ryttere vil have. Det skal være med internationalt format og med hingste der har gjort sig gældende i både sport og avl."

Vores hopper: 

Flying Dancer (Olympic Ferro/Davignon) havde føl med på DV´s eliteauktion efter De Niro. Drægtig med Fürsten-Look. 

Dream Girl (Don Schufro/Primus) har haft føl med til DVs eliteauktion de sidste to år. Ikke drægtig. 

Mon Cherie (Danone ll/Dream of Glory) haft et føl med på DV´s eliteauktion e. Apache. Ikke drægtig.

Tornhøjs Magie (Dream of Glory/Manstein) drægtig med Don Deluxe.

Apache / Sir Donnerhall I føl solgt på DV's følauktion Syd til Anna Kasprzak. Photo credit: Privat foto

Apache / Sir Donnerhall I føl solgt på DV's følauktion Syd til Anna Kasprzak. Photo credit: Privat foto

Sarabi Pilekær (Sir Donnerhall l/De Niro) - 2016 føl solgt på DV's følauktion Syd til Anna Kasprzak. Drægtig med Totilas.

Godthåbs Filippa (Florestan/Bernstein) føl solgt til Skjærbæk på DV's følauktion Syd. Drægtig med Rubin Royal.

Hispania (Fürstenball/Sandro Hit) drægtig med Totilas.

Highnoon (Sandro Hit/Titus) ikke drægtig. Mor til 6 statspræmierede hopper hvoraf de tre var i brilliantring.

Wild flower (Ampere/Royal Hit) havde føl med på DV´s eliteauktion efter Fürsten-Look. Drægtig med Sir Donnerhall l. Samme hoppestamme som Weihegold. Photo credit: Privat foto  

Wild flower (Ampere/Royal Hit) havde føl med på DV´s eliteauktion efter Fürsten-Look. Drægtig med Sir Donnerhall l. Samme hoppestamme som Weihegold. Photo credit: Privat foto

 

2 års hoppe 'Safira Pilekær' (Sir Donnerhall l/Olympic Ferro) 

2 års hoppe 'Masai Pilekær' (Zack/Danone ll)

2017 årgangen og hingstevalg

"I 2017 får vi 6 føl, selvom det desværre er lidt ærgerligt, da vi har forsøgt at ifole 9 hopper.

2017 hingste valget efter internationalt islæt. Vi har ikke besluttet noget endnu, men Apache og Fürsten-Look er oplagte emner."

2016 har på alle måder været fantastisk

"Vi er meget beæret og stolte over resultaterne, at det giver pote at ofre både tid og penge på det. Mange hernede er ringridder folk, og kan ikke forstå at vi har brugt mange penge på sæd fra udlandet, når der er billigere hingste herhjemme. De har rystet på hovedet af os, og har ikke kunnet forstå at vi har turdet at satse."

Samarbejde med DV omkring auktionsføl

"Vi har især haft kontakt med Casper Cassøe i forbindelse med både DV´s eliteauktion og reg. 4 auktionen. Han har været utrolig imødekommende, ærlig og rigtig rar at samarbejde med, så det har udelukkende været positivt." 

Rideskole og 25 heste opstaldet

"Så har vi forresten også en rideskole med elevponyer, og har 25 heste opstaldet."

Drengene følger skarpt med. Photo credit: Privat

Drengene følger skarpt med. Photo credit: Privat

"Vi har to drenge på 3 og 6 år. Vi arbejder fuldtids begge to. Lars er forpagter af Ulkebøl forsamlingshus og jeg er speciallærer på Fjordskolen i Aabenraa. Til daglig har vi en enkelt der hjælper i stalden, og når der er følskuer og kåringer, har vi venner til at køre, men vi mønstrer selv. Vi har en ridehest hver. Lars har en 13 års vallak e. Depardieu/Ragtime og jeg har en 7 års vallak e. Romanov/Don Schufro. Derudover har vi 2 geder, 3 hunde og en masse høns - vi keder os aldrig...."