Tyskerne og hollænderne satte sig hårdt i toppen af felterne i Valencia

Ikke uventet blev det med tysk og hollandsk dominans i dagens individuelle konkurrencer

Hos juniorerne var det kamp til stregen mellem Hannah Erbe med Carlos e. Carabas og Semmieke Rothenberger med Dissertation e. Don Crusador. 

Om Carlos og Hannah´s tur fortæller dommer H.C. Matthiesen: "Det var et flot program. Det er en præstation i sig selv at holde hesten "skarp" og "udtryksfuld" under forhold som disse varme/sol forhold. Det gjorde hun uden at override. Hesten stod flot og med let kontakt, fine hjælpere og meget høj kvalitet."

Rothenberger som red en stærk tur i super balance, men generelt kunne man godt ønske sig formen mere opadbakke og rund. Changementerne er heller ikke kvalitetsmæssigt i toppen, ligesom den samlede skridt virker en smule forholdt.

Hos ungrytterne var TC Athene allerede det stærkeste kort inden starten med individuel sejr den første dag, og parret skuffede heller ikke kvalitetsmæssigt i dag. Og det ser heller ikke ud til forstyrre dommernes skarpe øjne at den store vallak ofte går med åben mund og i dag og i trav turen stiger rigeligt højt om i nakken - alligevel 78,9%.

Derimod rider tyske Jill Becks en top harmonisk og powerfuld tur i den flot lukket for hele vejen. Det rækker desværre kun til sølvmedaljen med 76,7% i dag.

Bliver spændende at se de stærke ekvipagers kür programmer i morgen.