GULD Valegro - SØLV Weihegold - BRONZE Desperados

4 intense dressurdage fra OL i Rio er slut, lige nu hvor alt er slut sidder man faktisk med en helt tom fornemmelse i kroppen. Så meget top sport, så mange fantastiske heste, så meget flot ridning samlet i dagens individuelle finale - det er helt overvældende.

Rækkefølgen og medaljerne blev helt korrekt fordelt

Podiepladserne som resultatet viste var for rigtig mange ret indelysende allerede inden finale, når man kigger på guld og sølv. Derimod har der ikke være ret mange der havde set Desperados og Kristina Bröring-Sprehe på den sidste plads på podiet - altså lige ud over Andreas Helgstrand som var af dem H2R spurgte i går om medaljefordelingen. 

10 for harmoni

De 7 dommere var enige med resten af dressurverdenen, da de alle gav et 10 tal for harmoni mellem hest og rytter til Charlotte Dujardin og Valegro. 

En kür som man havde ventet længe på, og allerede rundt om banen fornemmede man at både hest og rytter var opstemte og smilende (det så ihvertfald sådan ud på Valegro´s udtryk også). Men at få alle tingene til at gå op i den berømte "højere enhed", er en af de faktorer som man først kender svaret på efter ca. 5 minutter og 30 sekunder. At kunne angribe positivt hele vejen og samtidig få det til at se ubesværet ud er et af varemærkerne for Dujardin og Valegro. Det var en tårevædet Dujardin som forlod banen med en tæt på verdensrekord tur. Nu var det bare op til resten af feltet at bestemme skæbnen for den regerende Olympiske mester. Og ingen af konkurrenterne viste samme styrke.

Werth og Weihegold kom ligesom Bröring-Sprehe og Desperados med alt hvad de havde. Desperados med klart bedste tur under OL, hvor tingene flød godt og piaffe turene var aktive og regelmæssige.

Lige udenfor medaljerne landede amerikanske Laura Graves med super vallakken Verdades. Parret leverede bl.a. dagens sværeste koreografi i galopturen med toere på volte med direkte overgang til ettere på begge volter. To mindre kosmetiske ting under vejs, men en skøn power ekvipage med super timing og udtryk. Hvis du ikke allerede har læst den lidt sjove historien om Verdades, så finder du den her. 

Som nr. 5 finder vi spanske Severo Jurado Lopez med Lorenzo. Igen i dag tog ekvipagen publikum med storm og spontaniteten fik frit løb fra publikum, da toner til Bon Jovi´s "It´s my life" fylder stadion, og Rio publikumet starter med deres hyldest. Skarp og udtryksfuld hele vejen, og da pointene bliver offentliggjort, hvor Severo på det tidspunkt holder til bid check m.m. efter ridtet, er han heller ikke i tvivl om at publikum ville have haft ham højere end 83.625%.

Carl Hester viser hvorfor han er en af verdens bedste ryttere. Flot start hvor man straks føler sig "underholdt". Carl starter ud med en piaffe pirouette efterfulgt af passage, overgang til galop og pirouette, så var man ligesom i gang. Masser af positive frekvenser og blot en enkelt øgning i trav, som jo ikke er Nip Tuck´s yndlingsøvelse. Ettere som ikke findes mere lige! Og så var der lige musikken. Ligesom sidste år til EM i Aachen, så bygges musikken op frem mod hver øvelse, og Carl formår at "danse" med hele vejen. Desværre var det kun dommer Gary Rockwell som mente musikken var til et rent 10-tal. 

Både Johnson og Arlando leverede deres bedste OL ture i küren. Desværre indløber der et par dyre ting hos Fiona Bigwood og Atterupgaards Orthilia, men det skønneste harmoniske og lette billede. Showtime og Dorothee Schneider kæmpede i dag også med fejl, som holder parret væk fra en egentlig formodet podieplads. 

Et stadig "åbent" spørgsmål er om Steffen Peters med Legolas faktisk red den ene galoppirouette 2,25 omgang - det er nemlig ikke tilladt. H2R afventer at kunne komme til at gense turen. 

Flotte danske præstationer i finalen som nr. 13 og 14. 

Anna og Pepe er dagens 2. startende ekvipage. Vejrforholdene i dag så mere end almindelig varme ud. Parret start godt ud, men det kniber med rytmikken til den første piaffe tur, mens den næste bliver bedre. Desværre indløber der fejl i begge etter serierne, men en lille bagbensfejl. Parret slutter som nr. 14. Flot afslutning på Pepe´s OL karriere, og om EM næste år på næsten hjemmebane i Göteborg, siger Anna at det bestemmer Pepe om de skal være klar til, lige nu er han mest aldrende på stamtavlen. 

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy kom, så og "sejrede", ihvertfald hvis man skulle kigge på deres erfaringsgrundlag i den helt store sport sammenlignet med mange af konkurrenternes i dagens felt. Ekvipagen starter ud med dobbelt pirouette hvor Cassidy desværre mister balancen. Under vejs er der lidt spændinger i piaffen, som til trods for det alligevel forbliver på stedet. Masser af udtryk og power, super skridttur. Musikken understøtter øvelserne godt. Parret slutter som nr. 13.