National Intermediaire II med internationale navne

Severo og Anna dominerede i toppen

Det er ikke så ofte at de nationale klasser trækker så meget opmærksomhed, men et spændende starterfelt kombineret med muligheden for at følge med via live streaming, gav flere end blot tilskuerne i Esbjerg mulighed for at følge med. 

Dagens dommere i klassen var: H: Grethe Eriksen, C: Vibeke Kjellerup Christensen, B: Edel Hartig

Severo havde to heste med til start i klassen, den 9-årige Lusitaner hingst Dragāo Figueras og den 14-årige vallak Deep Impact e. De Niro/Rubinstein.  

Dragao går med flot udtryk i traven, dejlig balance i traversader, godt udtryk i passage, lidt spændinger i overgange ind og ud af piaffe og selve piaffen bliver en smule hektisk, galop pirouetter bliver lidt spændte og der mangler lidt mere klar balance på bagparten, selve pirouetten mangler lidt mere spring op af jorden, gode serier og flot afslutning ad midten. Parret ligger sig komfortablet i spidsen med 72,281%.

Desværre dommerne langt fra enige om præstationen H: 75,526% C:69,605% B:71.711%.

Deep Impact giver allerede inden startsignalet er givet et særdeles positivt indtryk sammen med Severo. Generelt en tur med positiv power fra start til slut. Dejlig smidig travtur, hvor Deep Impact går med flot balance og udtryk. Gode passage/piaffe/passage ture. I skridten kunne man godt ønske sig lidt mere afspændthed og frihed. Gode serier og pirouetter, hvor den sidste bliver en anelse over drejet. Fortjent sejr med 75,570%.

Anna Kasprzak har Rock Star gør klar til de store opgaver. Selvom man under vejs godt kunne spore lidt usikkerhed fra den store unge Rocky, så red Anna en velovervejet tur. Parret ligger godt ud i god ro og balance. Desværre er det som om Rocky ikke helt er med på rytmikken i zig-zag traversaden i traven, og den bliver derfor noget ubalanceret. Gode vinkler i passage og piaffe - umiddelbart ser det ud som om Rocky endnu gør sig lidt for meget umage. Flotte serier, desværre med en lille fejl i slutningen af etterne. God balance i passagen ad midten til slut. 74.649%.

Både Heiline´s Hot Mix med Carina Cassøe Krüth og Lone Bang Larsen med Bakkely´s Onandt var debutanter i dag.

Hot Mix virker selvsikker og går med flot udstråling frem til den første passage/piaffe/passage tur, hvor det ser ud som om han bliver lidt usikker på missionen, men Carina får ham fint med videre. God toer serie, mens etterne bliver spændte. Begge galoppirouetter mangler lidt mere balance og bæring.

Bakkely´s Onandt ligner Lone Bang Larsen´s værdige afløser for Fitou L. Masser af positiv power som "bare" skal administreres. Lidt ilende skridttur, lette piaffe/passage ture og dagens flotteste serier - en klar 3. plads værdig.

Se resultatet af klassen her.