DV hobbyavler på vej til UVM

Inden det går løs i Ermelo i næste uge har H2R fanget DV avler Stine Imhoff Thestrup til en lille historie om den UVM aktuelle 6-årige DV vallak Ellegaardens San Droneur e. San Amour / De Noir. San Droneur bliver redet af Jacob Nørby Sørensen fra Gunnarlunda i Sverige.

DV avler - også i generne

"Interessen for avlen er nok udsprunget fra min onkel (Stald Imhoff), da han for en del år siden avlede rigtige mange føl, og jeg kom troligt og så hver gang, han havde fået et nyt føl. Jeg fulgte med i deres videre færden i sporten, hvor han bla. har haft en hest (Mitchell Imhoff) til EM, og en som vandt ungheste springchampionatet i Herning (Evita Imhoff).

Vi vil gerne avle ridelige heste, hvilket er hovedkernen, når vi vælger hingste til hopperne. Så skal de have tre gode gangarter og et godt temperament. Vi kigger også gerne på, hvad der tidligere er blevet brugt af hingste i hoppestammen, og hvor det ser ud til, at have været en succes, for at spore os ind på, hvad der kunne være et godt match til vores hoppe.

Når vi avler føl, er det et projekt vi har som familie (min mor og far). Uden dem kunne det ikke lade sig gøre. De passer alle hestene, da det er dem, som bor på gården, og jeg har to små børn, så tiden kan nogen gange være lidt knap. Det er også mine forældre, som står for økonomien med hesteholdet, så jeg ret privilegeret, hvad det angår.

Vi synes det er rigtig sjovt og spændende at avle, og derfor købte vi for et par år siden en ny avlshoppe Hohenstein/Donnerhall ud af samme hoppestamme som bla. Polka Hit Nexen. Hun var ifolet med Franziskus, og fik et rigtig godt hingsteføl, som vi regner med at fremstille til forbesigtelsen i år.

Da jeg gerne ville have De Neur (San Droneurs mor) som ridehest igen, valgte vi at købe endnu en avlshoppe, som var efter Michellino/Come Back II. Det er en rigtig dejlig hoppe, som også ser ud til at kunne gøre sig bemærket i avlen, idet hun har fået et fantastisk hoppeføl efter Fürstenball i år. San Droneur havde en storebror efter L'espoir, som var i finalen til følskuet og præmieringen til Katrinlunds følchampionat, hvor han også blev udtaget til elitefølauktionen, men han døde desværre allerede som 4 års.

Sidste år lavede vi 4 føl. Negro på (San Droneurs halvbror), Dante Weltino på (Nexen hoppen), BH. Zalabaster og BH. St. Schufro, hvor vi solgte 3 af dem, og jeg beholdte hingsteføllet efter Negro. Dante Weltino føllet skulle efter sigende være helt suveræn, så hende glæder vi os til at følge i fremtiden. St. Schufro føllet blev solgt til en hingsteholder i Tyskland.

San Droneurs mor er ifolet med San Amour igen, og Hohenstein hoppen er ifolet med Sandro Hit, og til sidst har vi ifolet Michellino hoppen med Franklin. 

Der er ikke rigtig nogen af vores afkom udover San Droneur, som går i sporten endnu, da de ikke er gamle nok. Vi har i alt lavet 11 afkom."

En avlers udfordringer

"Vi har avlet heste siden 2010, hvor vi fik 2 føl, og så San Droneur i 2011, så han er blandt de første og faktisk en ret sjov historie, idet jeg ville have haft Fürstenball på hoppen, men Karina fra DV´s avlsledelse mente der blev for meget Donnerhall, og synes derfor at jeg skulle vælge noget andet.

Jeg var presset af tiden, da sæden skulle bestilles inden kl. 9.30 og nu var på bar bund med hingstevalg. Jeg smuttede hurtigt ind på Euro Hingste Sæds hjemmeside, og mit valg faldt på San Amour, men da jeg så ringede og skulle bestille sæden, kunne jeg ikke få fra ham. Malene (Euro Hingste Sæd) foreslog derfor Sarkozy, og hoppen blev insemineret med ham.

Hoppen blev ikke drægtig, og Malene undersøgte muligheden for at få San Amour i mit 2. forsøg, hvilket heldigvis godt kunne lade sig gøre. Hoppen var denne gang heller ikke drægtig, og da det var sidst i juli måned, stoppede vi reproduktionsarbejdet.

Et halvt år senere i januar måned, synes jeg, at jeg kunne se liv ved hoppens mave, og hun blev tykkere og tykkere. Vi ringede derfor til dyrlægen, som konstaterede hende drægtig, og vi skulle nu alligevel have et San Amour føl!"

Kvaliteten viste sig først rigtigt da han blev 2,5 år

"I hans føltid og som unghest har han ikke rigtig vist hvad han indeholdte, men da vi afleverede ham ovre hos Hans Jørgen Höeck med henblik på forbesigtigelsen, kunne vi godt se, da han kom løs i ridehallen, at han nok var lidt bedre, end vi havde gået og regnet med."

"Vi var så så heldige, at han blev udtaget til hingstekåringen, men blev ikke kåret. Han blev samme dag solgt på forårsauktionen til Gunnarlunda i Sverige, som jo stadig ejer ham.

Patricia Florin og Jacob Nørby Sørensen har fortalt, at han har været lidt af en mundfuld, og Jacob brød sig ikke om at ride ham i starten, hvorfor Jeanna Högberg overtog ham, og det ser jo bestemt ud til at være et særdeles fornuftigt stykke arbejde, hun har fået lavet sammen med Jacob.

San Droneur gik 3 års test i Sverige med 3. højeste score på landsplan. Han har gået 4 års championat i Ringsted, hvor han opnåede 8,68. Han var som 5 års kvalificeret til Falsterbo, og gik senere 5 års championat i Ringsted til 9,1, og nu som 6 års til uvm.

Vi er rigtige stolte af San Droneur, og glæder os rigtig meget til at heppe på ham og Jacob fra sidelinien i Ermelo," slutter Stine.

Ellegaardens San Droneur og Jacob Nørby Sørensen til UVM udtagelsen på Broholm. Photo H2R

Ellegaardens San Droneur og Jacob Nørby Sørensen til UVM udtagelsen på Broholm. Photo H2R