Daniel og Zack viste en super flot kür i dag i Amsterdam (video)

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack - photo credit: Koen Gomes

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack - photo credit: Koen Gomes

Svært at avancere væsentligt i et World Cup felt over de to konkurrencedage

Tavlen var tydeligt vasket ren i dag hos Daniel og Zack da de entrerede dagens kür - de havde rystet gårsdagen knap så gode Grand Prix af sig, og var klar til dagens udfordring. 

Vigtige 77,225% for den danske ekvipage i dagens World Cup kür og en slut placering i det skarpe felt som nr. 9. Flydende og udtryksfuld tur med kun en lille uoverensstemmelse efter Daniel vender fra midten i trav hvor Zack i et splitsekund springer i galop.

Både passage og piaffe turene var meget mere naturlige og uden spændinger i dag. Efter gårsdagens Grand Prix fik man indtrykket af at Daniel måske var igang med at forbedre passagen, og det kostede desværre lidt i både sikkerheden og piaffen. Det var tydeligt at at Zack satte sig mere ind og viste mere udtryk i passage end han umiddelbart kunne magte sammen med piaffen. Og som Daniel fortalte efterfølgende er planen at udvikle selve passagen med endnu mere udtryk, så processen giver naturligt lidt usikkerhed hos Zack - et "pres" som tydeligt og fornuftigt var reduceret til dagens kür og dermed et mere harmonisk og velbalanceret billede. 

Efter dagens ridt var Daniel Bachmann klar til et kort interview med hollandske Clipmyhorse (Dirk Willem Rosie) 

Her kunne Daniel give Dirk ret i, at dagens kür var væsentlig bedre end gårsdagens Grand Prix, og forklarede at han ikke rigtig havde Zack foran sig i går, og den taktik var naturligvis forsøgt ændret til dagens klasse i samråd med træner Lars Petersen som var med på sidelinien - og lykkedes super godt. 

På spørgsmålet omkring Zack og hans succesfulde afkom, var Daniel naturligvis stolt over at han kunne ride Zack i samme klasse som Zack sønnen den 10-årige Glock´s Zonik N.O.P. (Nederlands Olympisch Paard, en betegnelse fortæller at hesten er "støttet" frem mod OL i Tokyo).

Skærmbillede 2018-01-27 kl. 14.02.56.png

 Næste stop for Daniel og Zack er Neumünster

Neumünster, Göteborg og s´Hertogenbosch er de tre sidste World Cup afdelinger, og lige nu er Daniel og Zack nr. 7 på listen, hvilket betyder at de lige nu har en plads i finalen i Lyon. Men det er klart at alle konkurrenterne både foran og bagved også forsøger at kæmpe sig til en finaleplads, så der er selvfølgelig vigtigt at samle endnu flere point for at være sikker på finalen. 

Ekvipagen vil derfor også være til at finde på startlisten til World Cup stævnet i Neumünster fra 12. - 15. februar. 

Skærmbillede 2018-01-27 kl. 15.12.08.png