Anne Troensegaard og DV sølvmedaljehoppen Delizia gør klar til Unghestechampionatet i Herning

Blikfang

En af unghestene som er ved at være klar til Herning er DV sølvmedaljehoppen Delizia e. Fürstenball / De Noir, avlet af Lotte Kulle og ejet af Lotte Kulle og rytter Anne Troensegaard.

Flere gange er ekvipagen dukket på med enten imponerede videoklip eller flotte fotos på Facebook, og det har selvfølgelig vakt nysgerrighed for at høre lidt mere fra "teamet" omkring Delizia´s på vej frem mod Unghestechampionatet i Herning. 

Anne Troensegaard og Delizia - privat foto.

Anne Troensegaard og Delizia - privat foto.

Ejer og avler Lotte Kulle fortæller:

"Hesteinteressen har været der altid, og jeg har redet hele mit liv. Løbende har jeg købt forskellige heste på auktion i Tyskland og solgt dem igen. Jeg købte Duchesse Petit e. De Noir / Schwadroneur (med henblik på ridning) af avler i 2011 og i folede hende i 2012. Efter 6 forgæves forsøg med fersk sæd fra Fürstenball tog han til UVM. Heldigvis tilbød Lone Bøegh at vi kunne bruge frost sæd til hende, hvilket vi selvfølgelig var Lone meget taknemmelige for, da det først lykkedes på det tidspunkt at få Duchesse Petit drægtig - derfor er Delizia også først fra august."

Ikke nogen stor avlerkarriere

"Jeg har ikke nogen stor avlerkarriere bag mig, og jeg har kun Duchesse som jeg avler på. Siden jeg fik Delizia har jeg haft Duchesse stående hos Brouwer i Holland, da jeg har haft et samarbejde med dem. Her har Duchesse fået 2 føl yderligere, en som bliver 3 år nu som er efter Desperado og en som bliver 1 år og som er efter Five Star - begge ser super lovende ud. Duchesse er nu kommet retur til DK og sættes i fol til sommer, og her er valget lige nu Quaterhit, men jeg glæder mig til bl.a. at følge de andre hingste fra Helgtrand Dressage i Herning også." 

Anne Troensegaard var et oplagt valg

"Jeg har kendt Anne Troensegaard længe bl.a. fra Vallensbæk, og synes hun rider super godt og er en sympatisk rytter, så det var et naturligt valg da Delizia havde været i tilridning at sætte hende til Anne. Heldigvis blev Anne begejstret Delizia og vi har lavet en aftale omkring Delizia med henblik på at få hende i sporten. Anne ser meget frem til de næste par år og mener det er en hest til fremtiden. 

Delizia skal gå championatet i Herning og sommerens championater, og så må vi se hvad tiden bringer."

Ny titel som springpony mor

"Privat bor jeg med min mand og datter Amanda på 12 år. Amanda har lige fået en læremester pony til springning, da hun nu har valgt springvejen, hvilket jeg glæder mig til da det jo er helt nyt for mig," slutter Lotte.  


På vej mod Unghestechampionatet

Rytter og medejer Anne Troensegaard fortæller:

"Sidste gang jeg red unghestechampionat var i 2013 på Quite Nice. Vi fik tre 10 taller, et i trav og to i ridelighed, og blev placeret som nr. 2 efter Helgstrand og Hvalsø der var ligeplaceret på 1. pladsen."

Anne Troensegaard og Delizia - privat foto. 

Anne Troensegaard og Delizia - privat foto. 

Lille unghest med skønt temperament som har fået tid til at vokse under vejs

"Delizia var kun lige 161 cm og meget klein da jeg fik hende i april, let redet men utrolig skønt temperament."

"Henover forår/sommer/efterår har Delizia vokset meget i perioder, og det har betydet meget i forhold til træning og præstationsniveau = mange lette træningsperioder og i dag måler hun ca. 168/169 cm."

To spændende heste med i feltet

"Hvad Delizia mangler i styrke har hun til gengæld i arbejdsiver! Når hun bliver stærk nok vil hendes skønne galop komme virkelig til udtryk, og det samme med traven. Skridten fejler heller ikke noget, så mon ikke den også blir stærk nok på et tidspunkt. (hvis Kipling kunne, kan Delizia også-:)." 

"Så, om hun går afspændt rundt og får vist sig fra sin ypperste side, blir hun ikke sidst. Vil også nyde at se Kittel på hende - selvom det måske vil se lidt morsomt ud."

"Har desuden en anden skøn hest med i Unghestechampionatet Uno Elando, meget anderledes type, men meget komplet med en fantastisk skridt og super trav, den kan også godt ryge op, hvis den går afslappet rundt." 

Forberedelserne frem mod Herning og UVM drømme

"Delizia har haft meget varieret ridning alt afhængig af vækst, dvs fra 3-5 gange om ugen, mange skridtture ude, meget god gavn af vandbånd (er så heldig vi har det skønneste wellness sted på gården)."

"Delizia har ikke været særlig stærk i sin ryg pga. vækst, og derfor har jeg aldrig siddet særlig meget ned før nu. Det er også først nu hun kommer med til træning hos Rune Willym, og er ikke i tvivl om den tid er givet godt ud! Om der går endnu et halvt år eller 1 år, så ved jeg den kommer. Tror på den som en meget komplet hest, let ved de samlende øvelser, nem galoptur og så et fantastisk sind. Kvik, sød, arbejdsivrig og samtidig tilpas tændt." 

"Hvis alting flasker sig, kan hun sagtens blive et UVM emne, hun har det der skal til på den lange bane. Derfor valgte jeg også at købe halvdelen af Delizia, da Kaj blev solgt til mit juniorbarn Natalie Hering."

Medejer på sidelinien

"Det største problem med at have Lotte Liv Kulle som medejer, var i september hvor stakkels Delizia fik 400 gram dækken på! Det er vi kommet over - jeg rider og Lotte køber udstyr, og nu er vi på ferie sammen." 

"Som en klog dyrlæge sagde engang: Jeg overlader hingstene 14 dage før til andre, ellers vil jeg for meget!"

"Så i de 8 dage hvor jeg nu er på ferie går Delizia på vandbånd, og den skønneste pige Ditte passer og plejer hende de andre dage, incl. hygge ridning. Fold som vanlig hvis vejret tillader det og ellers skridtmaskine. Så, Delizia er vidst ikke overtrænet op til Herning, for hun skal jo holdes fit, også på den lange bane!"

Positive pisk på hjemmefronten og super heste i stalden

"Når vi kommer hjem fra ferien som vi nyder i Thailand lige nu, så pisker Verdens bedste Rune os, Lene Theil fra Fit4you.dk pisker mig, og så må vi vel være klar til Herning." 

"Iøvrigt aldrig før haft så gode heste i stalden som nu - bedre sent end aldrig og den bedste fornemmelse at gå på arbejde med," slutter Anne Troensegaard.