Waterland og Helgstrand Dressage indgår partnerskab for at skabe verdens førende ridesportsvirksomhed

PRESSEMEDDELELSE

Waterland Private Equity (”Waterland”) indgår partnerskab med Helgstrand Dressage A/S (”HelgstrandDressage”), der er en af verdens førende ridesportsvirksomheder med moderne salgs- og træningscentre i Vodskov ved Aalborg og Wellington, USA, og flere end 70 medarbejdere. Waterland indtræder som majoritetsaktionær i Helgstrand Dressage og gennemfører dermed den første investering i Danmark efter åbningen af Waterlands kontor i København i august 2017.

Siden etableringen i 2008 har Helgstrand Dressage skabt en succesfuld international virksomhed med salg til flere end 35 lande og en omsætning i niveauet 400 mio. kr. svarende til en vækst på over 30% i forhold til sidste år og en gennemsnitlig årlig vækst på over 25% de seneste fem år. Virksomheden køber, udvikler, træner og videresælger dressurheste i verdensklasse og har gennem årene opnået en række internationale sejre og placeringer, herunder otte medaljer ved VM og seks ud af 18 finalepladser ved det seneste OL i 2016. Den hastige vækst og positive udvikling er drevet af virksomhedens anerkendte brand og en struktureret tilgang til hele værdikæden – fra identificering og indkøb af de mest lovende heste over træning i nye og førende faciliteter af ryttere i verdensklasse til en professionel salgsorganisation og et dybt og bredt udbud af dressurheste på det højeste kvalitetsniveau. Med Waterland som medejer skal den stærke markedsposition udbygges med en ambition om at skabe verdens førende ridesportsvirksomhed.

”Vi har skabt en virksomhed, som har mere end fordoblet omsætningen de seneste to år og opbygget et enestående omdømme i en branche med attraktive udviklings- og vækstmuligheder. Vi vil udnytte disse muligheder og accelerere fremgangen i samarbejde med Waterland, som kan bidrage med kompetencer, kapital og indgående erfaring med fritids- og luksussegmentet samt opbygning og professionalisering af vækstvirksomheder med globale ambitioner,” siger Andreas Helgstrand, stifter og administrerende direktør iHelgstrand Dressage.

”Det har været en fornøjelse at samarbejde med ledelsen og de professionelle medarbejdere hos HelgstrandDressage siden etableringen for ti år siden. Forretningen har udviklet sig fra idestadiet til en moden vækstvirksomhed, som nu er klar til næste fase og et værdiskabende partnerskab med Waterland. Hele holdethos Helgstrand Dressage kan være stolte over den imponerende udvikling,” siger Niels Heering, bestyrelsesformand i Helgstrand Dressage.

Det globale marked for dressurheste udgør flere milliarder euro, og dressursporten er i rivende udvikling. Størstedelen af Helgstrand Dressage’s omsætning skabes i dag i Europa, og med afsæt i virksomhedens stærke globale position og brand skal tilstedeværelsen udvides til flere attraktive markeder i de kommende år for at vinde markedsandele og blive førende på verdensplan.

”Helgstrand Dressage er en fantastisk virksomhed med spændende vækstmuligheder, som vi glæder os til at forfølge i de kommende år i partnerskab med ledelse og medarbejdere. På ganske kort tid har Helgstrand Dressage skabt en meget veldrevet, respekteret og lønsom forretning, som udgør en stærk platform for videreudvikling og konsolidering i et fragmenteret og særdeles attraktivt marked. Vi ser frem til at bidrage med vores praktiske erfaring og målrettede investeringer i den eksisterende forretning samt drive nye markeder og interessante opkøbsmuligheder i tråd med vores strategi om at accelerere væksten organisk og gennem opkøb,” siger Kaspar Kristiansen, Managing Director, Waterland Norden.

Helgstrand Dressage’s daglige ledelse fortsætter uændret. Parterne har aftalt ikke at oplyse købsprisen.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Helgstrand Dressage – Andreas Helgstrand, stifter og administrerende direktør Tlf. +45 40 10 00 00

Waterland – Kaspar Kristiansen, Managing Director, Norden Tlf. +45 21 18 22 44

Om Helgstrand Dressage

Helgstrand Dressage køber, udvikler og sælger verdens førende dressurheste og har flere end 70 medarbejdere og en omsætning i niveauet 400 mio. kr. I 2008 vandt Andreas Helgstrand og det danske landshold olympisk bronze, og Helgstrand Dressage har vundet adskillige verdensmesterskaber gennem årene. I 2018 etablerede Helgstrand Dressage aktiviteter i Wellington, USA, og åbnede en hingstestation i Tyskland. Virksomheden lancerede et samarbejde inden for showspring med Rolf-Göran Bengtsson i 2018 og smykkebrandet Helgstrand Denmark i 2017 under Marianne Helgstrands kunstneriske ledelse. Helgstrand Dressage har solgt flere end 350 heste siden etableringen.

www.helgstranddressage.com

Om Waterland

Waterland er en uafhængig investeringsvirksomhed, der støtter iværksættere i realiseringen af deres vækstambitioner. Med betydelige finansielle ressourcer fra virksomhedens syvende fond på EUR 2 mia. og specialiseret industriekspertise gør Waterland det muligt for porteføljeselskaberne at accelerere væksten organisk og gennem opkøb. Til dato har Waterland gennemført investeringer i over 400 virksomheder. Waterland opnåede en placering som den næstbedste globale kapitalfond i den ottende årlige HEC/Dow Jones Private Equity Performance Ranking i december 2017, mens det blev til en placering som nr. 5 i Preqin Consistent Performers in Global Private Equity & Venture Capital Report fra 2017, som rangordner de buyout- fonde på verdensplan, der konsekvent skaber topresultater. Waterland administrerer investeringstilsagn for EUR 6 mia. og har kontorer i Danmark, Holland, Belgien, Tyskland, Polen og Storbritannien.

www.waterland.dk