5 hurtige spørgsmål til hobbyavler Dorte Andersen

Gørklintgårds Mirari e. Quaterback / Leandro (født 2008) - privat foto

Gørklintgårds Mirari e. Quaterback / Leandro (født 2008) - privat foto

Hvor mange føl får du i år?

“Da jeg fik sene føl sidste år valgte jeg at lade hopperne gå tomme og starte tidligt op i år.”

Hvor mange hopper i foler du i år?

“Jeg mistede desværre min 3 års hoppe efter Ibiza, og derfor har jeg sat hendes 18 års mor Gørklintgårds Laurel RDH efter Figaro/ Leandro/ Leonardo II ifol med Fynch Hatton og hun skal scannes d 6/5.

Gørklintgårds Mirari DH efter Quaterback /Leandro / Michael Seven xx er ifolet med Jovian, og blev i fredags scannet drægtig med tvillinger hvor den ene blev klemt igår. Så nu skal hun lige scannes igen onsdag, for at se at den tilbageværende vokser som den skal.”

Hvor vigtigt er dit samarbejde med din dyrlæge?

“Mit samarbejde med min dyrlæge er meget vigtigt, og jeg har de sidste ca 8 år fået insemineret hjemme for ikke at skal ud at køre og stresse hopperne med nyt miljø.”

Hvad vælger du hingst ud fra (når du har set dem live, informationer fra køkkenbords snakken, online eller noget helt tredie)?

“Jeg vælger hingste til mine hopper ved at være kritisk og kigger efter hoppens svage side, og så forsøger jeg at finde en hingst som evt kan bidrage med det. Jeg bruger hestedata, hjemmesider, YouTube og ikke mindst min erfagruppe i region 1, hvor vi mødes 4 gange om året + føltur og julefrokost.”

Hvordan afsætter du dine afkom?

“Jeg vil jo helst sælge dem som føl og der annoncer jeg bl.a. online og deler på Facebook, og ellers spreder jeg jo budskabet via mit netværk. Jeg har ikke fået solgt de to hingste fra sidste år, men har haft en del henvendelser på min Knock-Out / Quaterback, dog uden et salg. Lige nu har jeg har nok heller ikke så travlt med at sælge ham, da han er en mega smart langbenet model, som jeg godt kan finde på at beholde og evt. stille til forbesigtigelsen i 2021,” slutter Dorte Andersen.