Maria og HP Horses

Maria og Damon Gold OLD - foto: H2R

Maria og Damon Gold OLD - foto: H2R

Hvis man har fulgt med i HP Horses´ løbende udvikling og succes, er Maria Falkner Hansen nærmest synonym med HP Horses gennem en årrække.

H2R har fanget Maria til en lille snak omkring udviklingen, hverdagen og hendes personlige hjertebarn.

Hvordan startede det hele og hvor lang tid har du været hos "familen HP Horses" nu? 

“Jeg startede hos HP horses i august 2013. Dengang var jeg lige hjemvendt fra Norge og startede med at ride et par heste for Lone, da hun på daværende tidspunkt havde de fleste rideheste ude i byen. Ridehuset først var blevet færdigt nogle måneder før at jeg startede, og derfra gik det stærkt og siden marts 2014 har jeg været ansat på fuld tid.

Jeg kendte ikke Lone personligt, men jeg var meget glad for at få tilbudt job hos HP Horses, da jeg tydelig mærkede Lone´s enorme passion for hestene. Og nu godt 6 år senere er hele familien nærmest som en anden familie for mig.”

Udviklingen i hestematerialet hos jer over årene? 

“Siden jeg startede i 2013 er der sket rigtig meget. Dengang var der omkring 20-25 heste, og idag er vi oppe på omkring 60 heste, som alle sammen er HP Horses heste.

Lone har investeret i nogen fantastiske hoppestammer igennem årerne og for hver årgang kan vi se, at kvaliteten bliver bedre og bedre. Hun selekterer og avler kun på de bedste hopper i stalden, og er som et levende leksikon, når snakken falder på hoppestammer og valg af hingst.” 

Hvordan ser en almindelig hverdag ud og hvor mange heste rider du?

“Normalt starter jeg i stalden kl. 7.30 hvor resten af teamet også møder. Der er fodret når vi kommer, så der starter pigerne med at lukke heste ud, og min hestepasser starter med at gøre en hest klar til mig.

Jeg har ca. 8-12 heste under sadel hver dag, så som regel får jeg redet 6-8 stykker før frokost og resten efter. Når jeg er færdig med at ride mine, har vi nogle af de helt grønne 3 års, som vi skal arbejde med. Min groom er super god til de unge, så hun er pilot den første måneds tid indtil de er trygge ved at have hende på ryggen. Vi er ikke så mange ansatte, så alle hjælper til hvor det er nødvendigt. Lone og Oluf´s datter Rose der til daglig læser på CBS, deler hestepassionen med os andre, og træder også til når hun har mulighed for det, og er tit på farten sammen med mig til stævner, ligesom Oluf også er en fantastisk hjælp i hverdagen.” 

Hvor henter du din inspiration i dagligdagen?

“Vi har de seneste år haft Rune Willum tilknyttet som træner, og det er et samarbejde jeg er rigtig glad for, da jeg har trænet ved Rune og Joachim siden jeg var 10 år, så vi kender hinanden super godt, og Rune kender mine styrker og svagheder. 

Når vi er afsted til større stævner i Danmark og udlandet, kan jeg også godt lide at se på opvarmningen hvor man tit kan hente inspiration fra nogle af de bedste ryttere i verden.” 

Lone´s "hjertebarn" er Fürstenball. Har du en favorit i stalden? 

“Jeg har nogle rigtig gode heste på vej i stalden, men der er vidst ingen tvivl om at “mit hjertebarn” i stalden er avlshingsten Damon Gold OLD, som nu er blevet 6 år. Han blev født året efter at jeg startede, så jeg har været med til alt fra klargøring til kåring som 3 års, og indtil nu hvor han allerede debuterede i MB0 i februar måned med 76%.” 

Mens stævnerne lige nu er lidt på hold er der jo endnu mere tid til træningen. Har du nogle mål for resten af stævnesæsonen? 

“Min oprindelige plan var at ride DSA, bundeschampionats kvalifikation og prøve at kvalificere Damon Gold OLD til U- VM i Verden. 

Vi har to helt specielle 3 års hopper hjemme i stalden og min plan er at ride sadelkåring på dem, og så håber jeg selvfølgelig at vi får dem klargjort så godt, at de også bliver udtaget til eliteskuet i Tyskland. Derudover kan de kvalificeres til bundeschampionatet for 3 års, hvis det går rigtig godt til deres udtagelsesstævner. Den ene er Be My Beauty Queen (Bonds/San Amour), som Lone købte i Verden for knap 3 år siden som føl for rekordpris. Den anden er Summer Breeze  (For Romance II/Fürstenball), som er avlet her på HP Horses.

Jeg har så mange gode heste på vej op, så jeg træner videre som planlagt, og er klar til at komme ud på stævne banerne igen, når der engang bliver åbnet op igen.

Når man arbejder med heste er det også en passion, så jeg kan også godt lide at komme en dag i weekenden når der er ikke er stævner og hygge mig lidt mere med hestene, end jeg kan til hverdag, hvor der er lidt flere heste der skal rides og de kommer opsadlet til mig.” 

Udefra er Maria en person som arbejder ALTID. Når og hvis du holder fri, hvad nyder du så mest? 

“Når jeg så holder jeg fri, nyder jeg at være sammen med familien og venner og slappe lidt af, når vi er vant til en travl hverdag med hestene og træning,” slutter Maria.

Maria er som en datter for os. Hun er hårdtarbejdende, dybt engageret og kompetent. Vi kan altid regne med hende. Hun har et enormt overblik og kan løse alle typer opgaver. Hendes omsorg for os og hestene er helt enestående. Vi er meget taknemmelige for at have Maria i vores liv.
— Lone Bøegh Henriksen

Husk du kan altid fange Lone Bøegh Henriksen enten på mobil +45 20197788 eller mail lobh@hphorses.dk for en snak om hingstevalg, hvis du har øje på en af HP Horses hingstene til din hoppe.