Barrierekaffe og god ridning - en formiddag hos Dressurstald Willum Thomsen

IMG_5025.jpeg

Talentfulde kvalitetsheste med videreuddannelse for øje

En helt almindelig formiddag hos Dressurstald Willum Thomsen starter med både Rune Willum og Joachim Thomsen i sadlen. Mens Rune får redet sine heste i løbet af formiddagen, har Joachim en længere række af heste under sadel og fortsætter derfor resten af dagen i sadlen.

Rune Willum er eftertragtet som underviser, både på de hjemlige breddegrader, hvor ryttere som Anne Troensegaard, Selina Vittinghus og Maria Falkner Hansen er nogle af dem som gennem en årrække har trænet fast hos Rune, enten på “slottet” i  St. Tårnby, lidt syd for Køge som er basen for Willum Thomsen, eller hjemme hos rytterne. Derudover har Rune også gennem årene opbygget en solid kundekreds i udlandet, bl.a. Schweiz, Østrig, Norge og USA hvor han underviser med jævne mellemrum. Den nuværende corona situation har dog sat en midlertidig stopper for aktiviteterne udenlands, men det har så givet tid endnu mere fokus på egne heste.

Joachim fortæller at med fuld aflysning af stævnekalenderen har man selvfølgelig fået en ekstra mulighed for at træne og udvikle den enkelte hest, måske med lidt andre spændende vinkler end fokus på det næste stævne. Derfor har både den 8-årige Vicky Pax e. Vivaldi / White Magic avlet og ejet af Stutteri Pax v/Dorit Axel og Thomas Pensbo og den 10-årige Atterupgaards Seebach e. Sandro Hit / Caprimond, avlet af Stutteri Atterupgaard og ejet i fællesskab af Stutteri Atterupgaard og Willum Thomsen bl.a. begge øvet sig på etter serierne med succes nu.

En af de sidst ankomne heste i stalden er den 8-årige hoppe Hevringholms Delaya e. ERA Dancing Hit / Blue Hors Hertug, avlet af Anne-Sophie Høyer Christensen og ejet af Maria Bjerg. En hoppe som Rune Willum er super glad for at arbejde med, og som besidder 3 rigtig gode gangarter med en helt ekstraordinær skridt. Samtidig med den videre uddannelse har ejer Maria Bjerg i året fået et embryo føl efter Vitalis på Delaya.

Både Rune og Joachim siger samstemmende at det jo selvfølgelig altid er rigtig spændende når de har mulighed for at få heste i træning med henblik på videre og lidt længerevarende uddannelse inden evt. salg.

Stalden tæller også flere spændende heste bl.a. Joachims Grand Prix hest Aarø´s Ghandi e. Don Romantic / Resident og Rune´s Grand Prix hoppe Bonnaquiqui e. Bonifatius / Rotspon, et par super interessante 5 års Atterupgaard hopper, D´Amour e. San Amour / Donnerhall (ud af den succesfulde Dicte stamme) samt Marylin e. Caprimond / Stedinger som Rune og Joachim ejer sammen med Dansk Avistryk, samt en enkelt 4 års vallak Follow Your Heart e. Follow Me / Don Frederico, som blev indkøbt som føl af Willum Thomsen sammen med Logslund, som ligner en super spændende hest for fremtiden, med masser af smidighed i kroppen.

Så lige nu gør Rune og Joachim klar til at der forhåbentlig indenfor kort tid bliver åbnet op for stævnerne i Danmark, og at bevægelsesfriheden også bliver mulig ude i verden igen.

Her er samlet lidt træningsindtryk fra formiddagen: