Stor erfaring, målrettet avl og stærkt rytterteam bærer frugt hos Stutteri Atterupgaard

Atterupgaards “Verner” e. Vitalis / Stedinger / Lord Sinclair nyder tydeligt at blive kradset lidt på brystet.

Atterupgaards “Verner” e. Vitalis / Stedinger / Lord Sinclair nyder tydeligt at blive kradset lidt på brystet.

Stutteri Atterupgaard har I mange år været toneangivende i både avl og sport, og gennem de seneste 10 år har Atterupgaard ikke kun været stærke med succesfulde afkom på både de nationale og internationale stævnepladser, men de unge heste som er produceret indenfor egne fire vægge har også gjort sig særdeles positivt bemærket.

Den store erfaring omkring avlsarbejdet, styrker og svagheder hos de enkelte hoppestammer og reproduktion, sammenholdt med at teamet har brugt mange forskellige hingste, har givet basis for en lang række spændende ungheste som over årene har udviklet sig i sporten.

H2R var heldig at være med maj dag på sidelinien fra morgenstunden i ridehuset med en flok helt unge heste, som har været kort tid under sadel. En kollektion som med tydelighed viser at næste generation er klar i både avl og sport. Teamet omkring ridning og tilridning af hestene er Selina Solberg Vittinghus, som har været ansat på Atterupgaard i 11 år, og Michaela Navrsted som har været en del af teamet det seneste år. To unge damer som ejer og daglig leder Kristine sætter utrolig stor pris på, og nyder at følge udviklingen og samarbejdet fra tættest hold hver dag.

En gang om ugen kommer Rune Willum fast på Atterupgaard for at undervise både Selina og Michaela. Et samarbejde som virkelig har udviklet både ryttere og heste, og hvor Selina forrige år debuterede i international lille tur, og lige om lidt har sin første Atterupgaard hest klar til Grand Prix. Samtidig er Selina nu også en del af de norske ryttere, når den nye landstræner svenske Pether Markne samler de norske kræfter i Danmark til træningssamlinger.

Efter nogle store avlsårgange, hvor den var største var med 14 føl i en årgang, har niveauet nu fundet et leje på mellem 8 og 10 føl årligt, hvor årgang 2020 gerne skulle blive til 8 føl, fortæller Kristine. Indtil videre har to føl meldt deres ankomst, og det er to hingsteføl med to særlige mødre elitehoppen Atterupgaards Dicte, helsøster til Atterupgaards Cassidy og flere gange hingstemor, og guldmedalje hoppe Atterupgaards Minaia som nu er mor selv for første gang.

Årets første to føl, den røde efter Bon Courage med Dicte som mor, og den sorte efter Vitalis med Minaia som mor. I baggrunden ses den 18-årige Dicte.

Årets første to føl, den røde efter Bon Courage med Dicte som mor, og den sorte efter Vitalis med Minaia som mor. I baggrunden ses den 18-årige Dicte.

Begge afkom på de to hopper er med klare genvalg for 2021, og for ikke at være i tvivl kan man lige tjekke videoen på “Verner” herunder. Helgstrand Dressage har allerede sikret sig halvpart i det helt ekstraordinær føl.



Zibrasport har lavet et par forskellige reportager fra Atterupgaard som kan ses i deres helhed med Premium medlemsskab.

Det helt særlige samarbejde mellem Kristine og Selina:

Michaela Navrsted både dressur- og western rytter: