Succes til EM i Ungarn for både Danmark og Dansk Varmblod

Åtoftens Dornier som føl - avler Willy Hansen klædt i DV farver lige foran hovedet på føllet - privat foto.

Åtoftens Dornier som føl - avler Willy Hansen klædt i DV farver lige foran hovedet på føllet - privat foto.

De nylige succesfulde Europamesterskaber for juniorer, ungryttere og U25 i Ungarn, var også med flere succesfulde DV avlede heste.

Som avler er det altid spændende af følge afkommene. Der er nok ikke nogen tvivl om, når man får muligheden for at følge afkom på de internationale baner, at det giver en helt ekstra dimension som avler.

En af de ekvipager som gjorde sig særdeles positivt bemærket til årets EM i Ungarn var ungrytterekvipagen Laura Jarlkvist Rasmussen og den nu 16-årige DV vallak Åtoftens Dornier e. De Noir/Rambo som var en del af det bronzevindende team.

Vi har derfor fanget Claus Hansen, søn af nu afdøde avler Willy Hansen, til en lille historie om Åtoftens Dornier.

Eliteføl ud af samme hoppestamme

“Åtoftens Dornier er født i 2004, og første årgang efter De Noir. Mor er RDH og elitehoppen Åtoftens Celenia efter Rambo/May Sherif. Celinia aflagde faktisk i sin tid en af årgangens højeste hoppeafprøvninger. Vi har haft flere afkom på hende blandt andre også Åtoftens Walit der også blev solgt på eliteauktionen og efterfølgende blev kåret hingst i Norge og konkurreret på Intermediare niveau.”

Succesfuld i sport

“Historien om Åtoftens Dornier er, at han ved følskuet i Region 6 blev udtaget til følfinalen. Han blev bedømt med 9 for type, hoved/hals og trav – og fik 8 i resten. Han blev udtaget til Dansk Varmblods elitefølauktion på Vilhelmsborg og her solgt til Ole Steffensen i Odder. Ole beholdt ham i nogle år og ejede ham også de første år hvor han startede op i sporten, og blev handlet omkring 6-7 års alderen via Andreas Helgstrand. Efter fortsat uddannelse og en del år i sporten overtager Laura Jarlkvist Rasmussen. Og det er jo med Laura de seneste meget flotte resultater er opnået, senest ved EM i år. Åtoftens Dornier har nu status af A-hest i dressur.”

Stolt avler

“Som avler er det naturligvis fantastisk at sælge sine afkom til folk som giver hestene de bedste muligheder for at komme frem i sporten. Og vi har jo været så heldige at kunne følge med i Dornier´s rejse fra føl til nu at gå på internationalt niveau for young riders. Er naturligvis også virkelig stolte over de resultater Dornier har opnået, men også meget taknemmelig for de muligheder Dornier har fået undervejs. Og naturligvis specielt senest her ved EM hvor Laura jo har opnået så flotte resultater,” slutter Claus Hansen.

Åtoftens Dornier og Laura Jarlkvist Rasmussen - foto: Łukasz Kowalski

Åtoftens Dornier og Laura Jarlkvist Rasmussen - foto: Łukasz Kowalski

“Rejsen” med Åtoftens Dornier fortalt af rytter Laura Jarlkvist Rasmussen:

Særheder bliver til et ekstra gear

“Jeg har haft Dornier siden starten af 2017. Dornier er helt sin egen og har mange særheder, som jeg i starten ikke var særlig vild med. Han er helt vild spooky og er ikke god til at blive taget ud af hans normale rutine uden at stresse og snore rundt i boksen. Derudover knytter han sig hurtigt til andre heste, og kan derfor gå helt i baglås, hvis han bliver taget fra den han står ved siden af. Han har derfor ikke altid været den nemmeste at ride på banen på og have med til stævne. Jeg red mit første mesterskab på ham til DM i 2017 og kom med i finalen. Der gik det op for mig, at han var noget særligt - hans særheder gør at han bare har et ekstra gear.”

International debut succes

“I foråret 2018 red jeg mit første internationale stævne på ham i Wien og vandt alle dage og der forelskede jeg mig virkelig i ham, fordi han virkelig viste, hvordan han ville kæmpe for mig. Som årene og vores erfaringer sammen er skredet frem, har vi haft flere super oplevelser sammen, hvor han tydeligt stoler mere og mere på mig, og det sidste halve år har han næsten ikke været spooky. Det betyder så meget for mig, at han stoler meget mere på mig.”

Altid med “ja hatten” på

“Jeg har nu redet tre danske mesterskaber, to Europamesterskaber og mange Ecco stævner på ham, men det som betyder mest for mig, er den måde jeg ved Dornier vil gå gennem ild og vand for mig med “ja hatten” på, og den måde han kigger på mig, hver gang jeg kommer ud i stalden med et blik der siger “hej Laura, hvad skal vi i dag?” - det gør mig utrolig stolt,” fortæller Laura.