Dagens føl på Bornholm i dag efter Hesselhøj Donkey Boy / Quaterback

De tre føl til dagens følskue på Bornholm: Hesselhøj Donkey Boy/Sam Sam - Hesselhøj Donkey Boy/Quaterback - Blue Hors Farrell/Blue Hors Zack

De tre føl til dagens følskue på Bornholm: Hesselhøj Donkey Boy/Sam Sam - Hesselhøj Donkey Boy/Quaterback - Blue Hors Farrell/Blue Hors Zack

Dansk Varmblod Bornholm var i dag klar til hoppekåring og følskue

På årets varmeste dag havde de bornholmske avlere taget turen til Åkirkeby hvor Midtbornholms Rideklub holder til.

DV dommerne Ole Dall og Laura Juul var klar til at bedømme den lille kollektion bestående af en enkelt hoppe til eksteriørkåring, en hoppe til ridekåring, samt 3 dressurføl til følskue.

Alle 3 føl var tydeligt i vækst og alligevel viste begge de utrolig udtryksfulde og ædle Donkey Boy afkom super god og smidig skridt, god trav og god galop - begge Donkey Boy føl velfortjent med prædikatet “udtaget til eliteskuet”.

Tilmeldte føl:

Screen%2BShot%2B2020-08-08%2Bat%2B16.53.20.jpg

Tilmeldte hopper:

Screen%2BShot%2B2020-08-08%2Bat%2B16.53.14.jpg
DV dommerne Laura Nørskov Juul og Ole Dall var klar til dagens kåring og følskue på Bornholm

DV dommerne Laura Nørskov Juul og Ole Dall var klar til dagens kåring og følskue på Bornholm

Alle hestene fik en mundtlig beskrivelse med på vejen (lyt til hver enkelt beskrivelse længere nede i nyheden her), og Ole Dall forklarede kort under vejs til de fremmødte hvorfor man ex. valgte ikke at den unge 3 års hoppe skulle vises nede i enden af hallen mod publikum, og ligeledes også blev bedt om at øge væk fra publikum.

Græsrødder og ildsjæle

Avlere og tilskuere klar.

Avlere og tilskuere klar.

Formand for DV Bornholm Bent Povlsen var dagens “tovholder”, og var jo selvfølgelig stolt over hans sidste afkom gennem den imponerende 56 år lange avlerkarriere, med et flot punktum og en sølvmedalje til hoppen Østersøens Zackima e. Blue Hors Zack / Blue Hors Hotline til den nyligt afholdte stationafprøvning i Frederiksværk. Gennem tiden har Bent Povlsen opnået knap to håndfuld bronzemedaljer for afkom, og han følte nu med Zackima og den lidt fremskredne egen dåbsattest at tiden var inde til at stoppe mens legen var god.

“I dag var tilslutningen til kåring og følskue i noget mindre format end i gamle dage, hvor man på et tidspunkt havde 30 føl til bedømmelse og man alene på Bornholm havde 3 avlshingste stående. Tiden har ændret sig og det er nu den almindelige hobbyavler, hvor de har et lille landsted og hvor hustruen tidligere har redet som ung som køber en avlshoppe og også vil prøve at avle,” fortæller Bent Povlsen.

Avler Flemming Kofoed, som til dagligt også er dyrlæge var repræsenteret på dagen med 6. generation af egen avl med hoppeføllet Imminente e. Blue Hors Farrell og den 3 års hoppe Fiorenza e. Blue Hors St. Schufro. Flemming Kofoed modtog vandrepokal for Fiorenza som var bedste (i dag eneste) hoppe som deltog til rideprøve.

Formand for DV Bornholm Bent Povlsen overrækker vandrepokalen til Flemming Kofoed

Formand for DV Bornholm Bent Povlsen overrækker vandrepokalen til Flemming Kofoed

RDS Fiorenza e. Blue Hors St. Schufro / Blue Hors Rush Hour:

IMG-6708.jpg
IMG-6706.jpg

Den 9 årige Bækken Lalou e. Tailormade Lancelot / Milan blev kun vist ved hånd og løs, da hun havde pådraget sig en skade i venstre bagben. Hoppen blev kåret i DH.

IMG-6705.jpg

Lyt til beskrivelserne af både hopper og føl herunder: